Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

FOTO: Povestea lui Ice, câinele din Iaşi găsit la 250 km de casă cu ajutorul Facebook

GALERIE
ice adus acasaice (1)ice (2)ice (3)ice (4)
  • ice adus acasa
  • ice (1)
  • ice (2)
  • ice (3)
  • ice (4)
- +

Întâmplare cu final fericit: un superb câine Husky din Iaşi, furat din faţa casei de un vânzător de flori, a ajuns din nou la stăpâni după ce persoane din toată ţara s-au implicat în găsirea sa. Patrupedul a fost găsit într-un sat din judeţul Vrancea. S-a întâmplat după ce un locuitor de acolo a văzut postările disperate de pe Facebook ale stăpânilor şi şi-a amintit că a văzut câinele într-o curte. Cum a ajuns acesta la Iaşi, spre bucuria întregii familii?

O comunitate online creată pe Facebook a reuşit să readucă acasă un câine din rasa Husky furat din sânul familiei sale din Iaşi. Foto­grafiile lui Ice, un patruped de doar un an, mândria familiei Tănasă din cartierul Bucium, au făcut înconjurul Internetului, mii de persoane implicându-se online sau în mod direct în găsirea sa. În cele din ur­mă, acum câteva zile, căţelul a reajuns acasă, după ce a călătorit forţat, chiar în maşina hoţului său, peste 250 de kilometri, până într-un sat din judeţul Vrancea, unde era ţinut captiv. Familia sa spune că desco­perirea lui Ice nu ar fi fost imposibilă fără ajutorul reţelei so­ciale Facebook.

Cum a dispărut Ice 

Ice a ajuns în curtea familiei Tănasă în urmă cu aproximativ un an, fiind foarte iubit de toţi din casă. El a dispărut de acasă, ne povesteşte Loredana Tănasă (42 de ani), stă­pâna lui Ice, pe 10 februarie 2016, atunci când a ieşit din curte după o femelă în călduri şi ar fi fost furat. Dispariţia lui Ice a fost momentul în care stăpânii săi au început o ade­vărată campanie pentru a-l readuce acasă.

„Am început căutările din zona în care locuim, cartierul Bu­cium, pentru a-l putea găsi. Am mers până şi pe o rază de două-trei staţii de autobuz şi am întrebat lumea dacă îl văzuse pe Ice. Am pus afişe cu poza lui în mai multe zone din oraş, şi mi-a venit idea şi cu pagina de Facebook“, poves­teşte Loredana Tănasă.

Pentru ca imaginile cu Ice să ajungă la cât mai multe persoane, ieşeanca a decis să creeze o pagină de Facebook prin care să ceară ajutorul persoanelor din toată ţara. Pagina a fost intitulată „Ice vrea acasă“ şi postările prin care se menţiona că familia este dispusă să acorde inclusiv recompensă celui care găseşte patrupedul s-au viralizat foarte uşor. De pildă, o postare de acest tip însoţită de fotografii cu Ice a fost redistribuită pe Facebook de nu mai puţin de 15.000 de ori.

Loredana Tănasă mai spune că a primit telefoane de la zeci de persoane, din toate colţurile ţării, iar cei mai mulţi interlocutori o încurajau să nu renunţe la căutarea câinelui şi o felicitau pentru sârguinţa sa.

„M-au sunat până şi oameni din Timişoara, din Deva. Foarte mulţi crescători de animale, dresori sau medici veterinari, care mi-au spus să nu renunţ. M-a impresionat lucrul acesta, pentru că eram sunată de persoane necunoscute, foarte multe dintre ele care îşi pierduseră şi ele câinii şi care mă încurajau să continui“, spune ieşeanca.

Cum a ajuns Ice la Vrancea

Aceasta a mai menţionat că, nu de puţine ori, a plecat pe străzi inculsiv la ora 1 noaptea, după ce fusese sunată de diverse persoane care spuneau că l-au văzut pe Ice.

Vestea cea bună pentru familia Tănasă a venit în urmă cu câteva zile, când un bărbat dintr-un sat din judeţul Vrancea a sunat-o pe Lo­redana Tănasă şi i-a spus că i-a găsit câinele. După mai multe conversaţii şi un schimb de fotografii, ieşenii s-au convins că cel descris de necunoscutul din Vrancea este chiar Ice.

„Câinele era ţinut într-o dubă, nu era hrănit, şi era păstrat doar pentru amuzamentul celor trei copii ai celui care îl avea, fără a fi îngrijit. Domnul care m-a sunat a fost impresionat de cât de multă lume îl căuta, aşa că a mers chiar el la acea familie şi l-a luat pe Ice“, spune Loredana, care, pentru a nu crea nimănui vreo problemă legală, nu a mai detaliat şi modalitatea în care cei ce îl deţineau acum pe Ice au renunţat la el.

Asta după ce, se pare, aceştia îl cumpăraseră pe Ice de la un vânzător de flori care tranzita Vrancea, şi care l-a furat de la Iaşi. Familia şi bărbatul care văzuse câinile s-au întâlnit apoi la jumătatea distanţei Iaşi - Vrancea, pentru ca Ice să revină acasă. Fa­milia a aflat că patrupedul slăbise cu peste 19 kilograme în săptămâ­nile de captivitate, şi că are nevoie de ajutor medical.

Pagina de Facebook prin intermediul căreia a fost găsit Ice va fi păstrată, spune Loredana Tănasă, urmând a fi folosită pentru alte postări privind câini pierduţi din ţară.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri