Păşcăneanul de 300 de kilograme, supus unui regim drastic de slăbit

luni, 10 martie 2014, 02:50
2 MIN
 Păşcăneanul de 300 de kilograme, supus unui regim drastic de slăbit

Robert Cogeanu, păşcăneanul de 300 de kilograme, nu poate fi încă operat de către medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara. Bărbatul în vârstă de 39 de ani trebuie mai întâi să slăbească astfel încât medicii să poată observa dacă, după un anumit regim alimentar, pacientul se simte bine şi scade în greutate.

În prezent, pacientul urmează o dietă pe care trebuie să o respecte timp de două săptâmâni. “Robert acum ţine un regim alimentar pentru că altfel nu poate fi operat. Bea foarte multe lichide neîndulcite şi mănâncă cel mult o felie de pâine prăjită pe zi. L-au internat în Clinica de Chirurgie II, au improvizat un pat, căci practic nici ei nu au logistica necesară, în schimb au avut voinţa să ne ajute. Deocamdată, nu am plătit nimic, iar dacă se va ajunge la intervenţie, mi s-a spus că costurile vor fi suportate de nişte oameni de afaceri din Timişoara”, a precizat Petre Cogeanu, tatăl bolnavului.

Săptămâna trecută, Robert a fost transportat la spitalul din vestul ţării cu o maşină specială a SMURD-ului din Iaşi. Pacientul a fost însoţit pe drum de către un medic cardiolog, de către doi asistenţi şi de tatăl său, cel care are grijă de bolnav şi acum în spital. Robert Cogeanu s-a îmbolnăvit la începutul anului 2000. El a fost diagnosticat atunci cu schizofrenie paranoică şi i-a fost indicat un tratament pe care însă l-a schimbat de mai multe ori şi care a dat numeroase efecte adverse. Păşcăneanul s-a îngrăşat pe parcursul tratamentului destul de mult, ajungând să cântărească în prezent peste 300 de kilograme. Robert mai suferă şi de diabet, insuficienţă respiratorie şi de depresie. Bolnavul nu a putut fi internat în spitalele din judeţ pentru că acestea nu dispun de logistica necesară.
 

Comentarii