Portarul Grahovac a fost exclus din lotul CSM Politehnica

joi, 16 februarie 2017, 14:43
3 MIN
 Portarul Grahovac a fost exclus din lotul CSM Politehnica

El a fost pedepsit ca urmare a unor abateri disciplinare. Fotbalistul s-a scuzat public pentru greşeala comisă

 
Mariajul dintre CSM Politehnica Iaşi şi Branko Grahovac se clatină. Ieri, portarul sârb a fost exclus din lot, pentru o perioadă nedeterminată, ca urmare a unor abateri disciplinare. Anunţul a fost făcut de preşedintele CSM, Florin Prunea: “Jucătorii au primit liber sâmbătă şi duminică, fiind chemaţi la antrenament luni dimineaţă. Branko a plecat acasă, fără să anunţe, şi nu s-a prezentat la antrenamentul de luni. A venit marţi la echipă, iar miercuri, la antrenamentul de după amiază, a avut o atitudine necorespunzătoare. Am analizat ceea ce s-a întâmplat în aceste zile şi am luat decizia de a-l exclude din lot pe o perioadă nedeterminată. În plus, va fi şi amendat. În perioada următoare, se va pregăti separat de echipă. Cu siguranţă, nu va face parte din lotul pe care-l vom deplasa la Timişoara, pentru partida de luni, contra ACS Poli. Îl susţin sută la sută pe antrenorul Neagoe”.
“Ziarul de Iaşi” a discutat cu mai multe surse şi a aflat alte detalii legate de subiectul amintit. Pentru absenţa de la antrenamentul de luni, antrenorul Eugen Neagoe a propus să-l amendeze pe jucător, conform Regulamentului de Ordine Interioară al clubului. Grahovac şi-a exprimat nemulţumirea legată de faptul că tehnicianul a dorit să fie sancţionat şi a avut mai multe ieşiri nervoase la antrenamentul de miercuri după amiază, inclusiv la adresa lui Neagoe, sub privirile mai multor persoane, părinţi ai unor juniori de la CSM. Ieri dimineaţă, Prunea, care fusese informat de atitudinea portarului, a decis să-i acorde credit tehnicianului,  care are parte şi de susţinerea vestiarului, şi să nu-i tolereze ieşirile lui Grahovac, ce a fost sancţionat. Eugen Neagoe a refuzat să intre în detalii pe marginea subiectului: “Am convenit cu domnul preşedintele ca doar dumnealui să dea declaraţii legate de situaţia lui Grahovac”.
Ieri după amiază, Grahovac şi-a cerut pubic scuze pentru comportamentul său. “Domnul Prunea are dreptate. Recunosc, am greşit. Programul echipei se respectă, indiferent de cine este vorba. Mi-am cerut scuze şi faţă de domnul Neagoe. Antrenorul ţine foarte mult la disciplină, aşa şi trebuie. El este antrenor, eu – jucător şi trebuia să respect ce mi-a zis. Îmi pare rău, am greşit” a spus fotbalistul, care a adăugat: “Sunt singurul jucător din echipă care are probleme că nu poate să stea cu familia. Soţia munceşte, copiii sunt la şcoală, în Bosnia. Nu-i văzusem de două luni, mi-era foarte greu fără ei. Am stat două zile cu ei, am pierdut una pe drum. Decizia luată de club faţă de mine este corectă, însă voi face totul să mă întorc cât mai repede la echipă”.
Grahovac are un acord de colaborare cu Iaşul până în această vară. Fotbalistul a primit vara trecută 10 000 de euro drept primă pentru prelungirea contractului şi încasează un salariu lunar de 4 000 de euro, plus diferite bonusuri: pentru clasarea pe diferite locuri, primă de victorie sau egal, 300 de euro pentru fiecare meci în care nu ia gol. CSM poate prelungi, în vară, contractul lui Grahovac pentru încă un an, condiţia fiind să-i plătească un salariu lunar de 5 000 de euro.
Altfel, şefii clubului ieşean au anunţat că au renunţat să mai aducă un stoper la echipă. “Varianta cu stoperul croat Grgic, de la Rudar Velenje, a picat. Nu mai aducem nimic pe acest post, care, în caz de avarie, poate fi acoperit de noul venit, Stenio Santos” a precizat Prunea. 
 
 

Comentarii