Şoferul care a intrat cu maşina într-un convoi al Poliţiei era cunoscut ca extremist

luni, 19 iunie 2017, 19:10
1 MIN
 Şoferul care a intrat cu maşina într-un convoi al Poliţiei era cunoscut ca extremist

Bărbatul care a intrat luni după-amiaza cu un Renault Mégane într-un convoi al poliţiei pe Champs-Elysees, la Paris, este un bărbat în vârstă de 31 de ani care locuia la periferia capitalei franceze şi care era semnalat din cauza extremismului, declară doi reprezentanţi ai poliţiei, relatează The Associated Press.

Cei doi oficiali afirmă că bărbatul este originar din Argenteuil şi că pe numele său există o fişă S, ceea ce înseamnă că autorităţile erau la curent că avea eventuale legături cu extremismul. Cei doi oficiali au făcut aceste declaraţii sub protecţia anonimatului în contextul în care este în curs o anchetă.

Ministrul de Interne gerard Collomb a anunţat că bărbatul a fost ucis în incident. Gerard Collomb a mai declarat că acest atentat vizând forţele de securitate pe Champs-Elysees arată că nivelul ameninţării este în continuare foarte ridicat în această ţară şi că el justifică starea de urgenţă.
 
Collomb a anunţat că va prezenta miercuri, într-o şedinţă a Cabinetului, un proiect de lege în vederea prelungirii stării de urgenţă începând de la 15 iulie, când expiră cea aflată în vigoare, şi până la 1 noiembrie. El apreciază că situaţia actuală din ţară arată că este necesară o nouă lege a securităţii, care ”să menţină un nivel ridicat al securităţii” după ridicarea stării de urgenţă. Franţa se află în stare de urgenţă de la atentatele din noiembrie 2015 comise de extremişti islamişti la Paris.

    

 

Comentarii