Spre Slobozia, cu zâmbetul pe buze

vineri, 07 martie 2014, 02:50
3 MIN
 Spre Slobozia, cu zâmbetul pe buze

Delegaţia CSMS Iaşi a plecat optimistă ieri, din Copou, în localitatea ialomiţeană, unde va juca sâmbătă



 
CSMS Iaşi a organizat ieri o conferinţă de presă, la care a participat antrenorul principal, Marius Lăcătuş. Tehnicianul s-a arătat optimist în privinţa meciului de sâmbătă, de la Slobozia, cu Unirea, din etapa a XVIII-a a Ligii a II-a de fotbal. “Va fi un joc dificil, contra unei echipe angrenate în lupta pentru play-off. Nu ştiu ce gânduri are Slobozia, însă sigur nu se va da la o parte. Încercăm să obţinem trei puncte. Dacă reuşim, vom vedea. Uneori, nu depinde numai de noi, multe elemente influenţează jocul de fotbal. Trebuie să demonstrăm că evoluţia bună de la Clinceni nu a fost întâmplătoare” a spus Lăcătuş, care a menţionat ce aşteptări are de la echipa sa: “Am fost mulţumit sâmbăta trecută, la Clinceni, de agresivitate, de disciplina tactică. Dacă defensiv am fost mulţumit, îmi doresc să jucăm mai bine pe fază ofensivă. Bine, nu e simplu să joci cu şase jucători noi în echipă, e nevoie de timp să se închege relaţiile, însă aştept să creştem de la meci la meci”. Şeful băncii tehnice ieşene nu a ascuns faptul că şi-a luat informaţii despre adversarul de sâmbătă: “Am discutat cu Liviu Mihai, care a jucat în tur la Slobozia, despre echipa lor, voi mai discuta. Am văzut şi meciul lor de la Galaţi, ştim multe despre adversar. Acum, e important să fim noi inspiraţi”.
Lăcătuş, care a anunţat că “la Slobozia, ca la Clinceni, nu vom sta cu fundul în poartă” a precizat că nu s-a hotărât asupra rolului pe care-l va avea Creţu. “Creţu va face joncţiunea cu noi la Buzău, acolo unde ne vom odihni joi, înainte de a continua drumul spre Slobozia. Voi discuta cu el, voi discuta şi cu Bogdan Stelea, antrenorul naţionalei de tineret, să văd cum s-a descurcat miercuri, în meciul cu Feroe, pe postul de mijlocaş defensiv. Voi vedea şi antrenamentul de vineri şi abia apoi voi lua o decizie asupra formulei cu care vom juca sâmbătă. Nu sunt adeptul principiului că echipa învingătoare nu se schimbă. Depinde şi de evoluţia fiecărui jucător în meci şi de modul în care s-a antrenat săptămâna următoare” a declarat antrenorul ieşenilor. Acesta s-a referit şi la problemele financiare existente, salariile fotbaliştilor pe lunile decembrie şi ianuarie nefiind achitate la timp: “Problemele financiare trebuie separate de cele sportive. E bine că au de primit, nu de dat! Eu nu cred că un jucător nu dă maximum în teren pentru că are restanţe financiare”.

Astăazi, după ce se va antrena la Buzău, delegaţia CSMS, din care lipseşte Olah, care e suspendat, va pleca spre Amara, unde va înnopta, sosirea la Slobozia fiind prevăzută a avea loc sâmbătă.

Comentarii