Un cuplu de batrani s-a sinucis pentru ca nu mai putea plati chiria

vineri, 05 aprilie 2013, 20:10
1 MIN
 Un cuplu de batrani s-a sinucis pentru ca nu mai putea plati chiria

Inca o drama a crizei economice in Italia, unde un cuplu de sexagenari s-a sinucis din cauza dificultatilor economice si a imposibilitatii de a-si mai putea plati chiria, a anuntat vineri politia, citata e AFP.

Cadavrele barbatului de 62 de ani si al sotiei sale de 68 de ani au fost gasite vineri dimineata de vecinii lor, in localitatea Civitanova, in centrul tarii.
Potrivit politiei, nu exista nicio indoiala ca este vorba de o sinucidere legata de probleme economice: se pare ca cei doi nu mai reuseau nici sa-si plateasca chiria. Femeia, Anna Sopranzi, primea o modesta pensie de 500 de euro lunar iar sotul sau, Romeo Dionisi, era un "sacrificat" al unei recente reforme a pietei muncii care l-a lasat fara indemnizatie de somaj si fara drept la pensie.
Fratele femeii, Giuseppe Sopranzi, 73 de ani, si el pensionar, s-a aruncat in mare cand a auzit vestea, iar corpul sau a fost scos de serviciile de salvare, care nu au reusit sa-l readuca la viata.
Cei doi batrani, care si-au pregatit cu grija sinuciderea, au lasat un bilet in fata garajului, in care isi cereau scuze pentru acest gest si precizau locul unde vor fi gasite cadavrele.
"Au preferat sa dispara decat sa ceara ajutor, demonstrandu-si demnitatea extrema intr-o situatie tragica", a declarat primarul Tommaso Corvatta.
Acesta a cerut statului italian "sa nu abandoneze oamenii" si sa se "gandeasca la ceea ce se intampla pentru a cauta rapid solutii".
In Italia, criza economica a antrenat o crestere a sinuciderilor legate de problemele economice in randul somerilor (rata somajului a crescut de la 7,9% in 2009 la 10,9% in 2012) si in randul micilor intreprinzatori. (Hotnews.ro)

Comentarii