Un reputat economist vizitează în aceste zile UAIC

joi, 13 octombrie 2016, 01:54
2 MIN
 Un reputat economist vizitează în aceste zile UAIC

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi primeşte în această perioadă vizita unui reputat profesor italian, prof.dr. Elio Borgonovi, de la Universitatea Bocconi din Milano. Acesta este membru al Consiliului Şcolii Doctorale a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor şi vizitează Iaşul până pe 15 octombrie.

În comunitatea internaţională este recunoscut drept unul dintre cei mai reputaţi specialişti din lume în domeniul Health Care Management şi a deţinut mai multe funcţii de conducere, fiind decan la SDA Bocconi School of Management, director al masterului Public Management, dar şi prorector. „Pe parcursul vizitei, Elio Borgonovi va susţine la FEAA două conferinţe cu doctoranzii şi se va întâlni cu conducătorii de doctorat de la Şcoala Doctorală de Economie şi Administrarea Afacerilor“, au transmis reprezentanţii universităţii.

Acesta s-a întâlnit marţi, 11 octombrie, cu rectorul universităţii, prof.dr. Tudorel Toader, la întâlnire participând şi prof.dr. Adriana Prodan, director al Şcolii Doctorale a FEAA, cât şi prof.dr. Mihaela Onofrei, prorector al UAIC. Discuţia a vizat colaborarea între universitatea ieşeană şi Universitatea Bocconi, aceasta din urmă fiind considerată una dintre cele mai bune şcoli de economie din lume. Conform QS Rankings, aceasta se află pe locul 7 mondial în domeniul Afaceri şi management, pe 11 în domeniul Economie şi econometrie şi pe 28 în Contabilitate şi finanţe. 

Comentarii