VIDEO Încă un accident în intersecţia de la Dispecer. Al cincilea, în ultimele luni

vineri, 10 octombrie 2014, 10:00
2 MIN

În timpul zilei este aglomerată, iar şoferii care fac la stânga de pe str. Vasile Lupu nu au vizibilitate suficientă din cauza staţiilor de tramvai. Pericolul este mare şi pentru pietoni, în cazul unui accident numai o minune a făcut ca o maşină aruncată pe trotuar să nu rănească o femeie care se mişcase în ultimul moment.

Intersecţia din Tătăraşi de pe strada Vasile Lupu (la Dispecer) a mai băgat în spital un ieşean. Ieri, în jurul orei 10, două autoturisme s-au ciocnit violent, iar unul dintre şoferi a fost transportat la spital cu răni la nivelul capului. Şoferul unui Opel Corsa care circula pe Vasile Lupu a virat la stânga spre strada Han Tătar şi a intrat în coliziune cu un Volkswagen Golf, care circula dinspre Spitalul de Copii şi se de­plasa către Flora.

În urma impactului, şoferul din Opel a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la spital pentru îngrijiri medicale la cap. Celălalt şofer s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. „Ilie D., de 67 de ani, din Iaşi, circula la volanul unui Opel şi nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism Volkswa­gen condus de Marian A., de 37 de ani. În urma accidentului, Marian A. a fost transportat la spital unde a primit îngrijiri me­dicale. De asemenea, ambii şoferi au fost testaţi cu alcooltestul, dar rezultatele au fost negative“, a precizat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei.

Autoturismele au fost avariate în mică măsură. În intersecţia unde a avut loc accidentul de ieri, numai în această vară s-au produs cinci accidente rutiere serioase şi alte zeci de tamponări uşoare. Şoferii reclamă de multe ori lipsa de vizibilitate din cauza oamenilor din staţiile de tramvai puse chiar în intersecţie. Chiar şi când nu sunt călători în staţii, vi­zibilitatea este redusă din cauza gar­durilor de protecţie. Atunci, şoferii care virează la stânga de pe Vasile Lupu avansează încet pentru a avea vizibilitate.

Cei care cunosc intersecţia ştiu că doar în ultimele secunde de verde se poate executa manevra în siguranţă. Şi trecerile de pietoni de pe străzile Han Tătar sau Dr. Savini sunt foarte aproape de intersecţie şi obligă şoferii care fac stânga sau dreapta de pe Vasile Lupu să oprească în scurt pentru a da prioritate pietonilor. Pe forumul ziarului, unii ieşeni au ridicat şi problema timpilor de semafor.

Comentarii