Elevii din Tatarusi invata franceza de la profesorul de sport

miercuri, 01 decembrie 2010, 16:50
2 MIN
 Elevii din Tatarusi invata franceza de la profesorul de sport

Elevii din clasa a IX-a si a X-a de la Scoala de Arte si Meserii din comuna Tatarusi invata limba franceza cu profesorul de educatie fizica. Acesta tine cite o ora pe saptamina la fiecare din cele doua clase, in completare la 9 ore de educatie fizica si la alte sapte de muzica si desen. Asta in conditiile in care in scoala exista un profesor titular de limba franceza, care face naveta de la Pascani.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar sustin ca nu au cunostinta de aceasta situatie. "O sa verific si va voi tine la curent" a spus purtatorul de cuvint al Inspectoratului Scolar, Sabina Manea, de asemenea inspector de limba franceza.

In cursul zilei de marti, reporterii "Ziarului de Iasi" au incercat sa o contacteze de mai multe ori pe directoarea Scolii de Arte si Meserii din Tatarusi, Georgeta Lazar, insa aceasta nu a raspuns la telefon. Pe numarul de fix de acasa a raspuns sotul, care s-a oferit sa dea si o explicatie in locul dumneaei. Iar in locul profesorului Daniel Damian, "plecat din localitate undeva unde nu are semnal", s-a oferit sa dea explicatii mama acestuia. "Fiul meu a predat cinci ani ca invatator si cinci ani ca profesor de educatie fizica, iar in acest an in completare la educatie fizica suplineste ore de franceza, de muzica si de desen, unde nu e nici un fel de problema, fiindca e vorba despre dexteritati. Fiul meu a facut cinci ani franceza cit a fost la liceul pedagogic, dar si in facultate. In plus, spre deosebire de altii din scoala, care sint ingineri la baza, dar care pot preda orice vor, el are practica pedagogica, adica abilitatea de a modela oameni, nu abilitatea de a modela suruburi", a punctat mama profesorului Daniel Damian, invatatoare cu o vechime de peste 30 de ani la SAM Tatarusi.

Profesorul a revenit insa cu un telefon, pentru a face urmatoarea precizare: "Am acceptat sa iau cele doua ore in locul unui coleg bolnav care nu le mai putea tine. Initial, mi s-a propus sa suplinesc si la gimnaziu, dar am refuzat fiindca nu vreau sa imi bat joc de niste copii care mai tirziu pot sa aiba niste pretentii. La SAM liceu vin insa cei care sint refuzati peste tot, e un fel de «scoala a ramasitelor». Nu stiu o boaba de franceza".

Comentarii