„Minibus“ a ramas singurul operator de maxi-taxi din oras

marți, 26 septembrie 2006, 00:15
2 MIN
 „Minibus“ a ramas singurul operator de maxi-taxi din oras

Operatorii privati de maxi-taxi au inceput sa isi retraga masinile de pe trasee. Doar firma „Minibus“ a circulat ieri normal pe cele 6 trasee detinute. Reprezentantii acestei societati au reusit sa obtina suspendarea deciziei de evacuare a traseelor prin instanta. Operatorii sustin ca astazi ar putea realua cursele, totul depinzind de o alta intilnire cu oficialii Primariei. „A ramas ca in coada de peste. Cei din Primarie trebuie sa se consulte cu juristii. Sa vada daca procesul dintre ei si «Minibus» are efecte si asupra celorlalti operatori. In plus, mai este o problema. Directia tehnica ne-a somat sa iesim de pe trasee, dar directia economica nu a fost anuntata. Adica, noi am iesit de pe trasee, dar vom fi pusi la plata redeventei“, a declarat Victor Prodan, patronul firmei „Prodan Impex“. La fel au procedat si firmele „Auto Vlad“ si „Fila“, care si-au retras microbuzele de pe trasee. Reprezentantii „Fila“ sustin ca ar fi interesati sa achizitioneze autobuze, dar si sa participe la o eventuala licitatie pentru traseele rapide din noul plan de transport. „Eu am platit deja avansul pentru 6 autobuze la o firma din Germania. Sa se hotarasca odata ce fac, ca sa stiu daca le mai cumpar sau nu“, a precizat Cezar Veringa, reprezentantul „Fila“.
De cealalta parte, reprezentantii Primariei sustin ca miine va fi facuta o analiza a serviciului juridic cu privire la situatia tuturor operatorilor de maxi-taxi. Aceasta analiza ar urma sa fie prezentata operatorilor intr-o alta intilnire. „Am inteles ca au plecat de pe trasee. Pina cind nu voi avea o decizie de la serviciul juridic, va ramine in vigoare notificarea de evacuare a traseelor. Oricum, o mare parte din traseele lor se suprapun cu cele de autobuze. De aceea, nu au fost probleme in oras„, a afirmat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei. Contractele firmelor de maxi-taxi cu Primaria au fost reziliate inca de anul trecut. Prefectura a atacat insa hotarirea de CL si rezilierea a fost suspendata. De curind, Prefectura a pierdut procesul, iar Primaria a decis sa scoata de pe trasee firmele.
„Minibus“ a ramas singurul operator de maxi-taxi care nu s-a retras de pe trasee. Societatea a reusit sa obtina in instanta suspendarea hotaririi CL. Pina la finalizarea procesului cu Primaria, „Minibus“ va continua sa opereze pe traseele Bucium-Copou, Dacia-Tatarasi Sud, Metalurgie-Gara, Piata Eminescu-Terasa Breazu, Canta-CUG 1 si Tatarasi Sud-CUG 1.

Comentarii