La „Zilele carierei”, studentii au venit cu iluzii si au plecat cu deziluzii

joi, 21 aprilie 2005, 23:00
2 MIN
 La „Zilele carierei”, studentii au venit cu iluzii si au plecat cu deziluzii

Cel de-al treilea tirg al locurilor de munca care a avut loc ieri la Casa de Cultura Studentilor in cadrul proiectului „Zilele Carierei”, i-a dezamagit pe tinerii ieseni aflati in cautarea unui job. Pe linga faptul ca firmele participante la tirg nu aveau expuse ofertele de locuri de munca, unii dintre reprezentantii societatilor respective nici nu erau de gasit la stand, s-au plins studentii prezenti acolo.
Tirgul de locuri de munca pentru studentii si absolventii din Iasi organizat de AIESEC, organizatie studenteasca internationala care fuctioneaza in Iasi de noua ani, a inceput ieri cu stingul. Chiar daca la deschiderea oficiala, din jurul orei zece, peste 150 de tineri ieseni au luat cu asalt standurile de prezentare a ofertelor de locuri de munca ale aproximativ 22 de firme, nu toti au fost incintati la iesirea de la tirg. „Oferta de job-uri este prea slaba, in sensul ca au venit prea putine firme”, a spus Catalina Brinza, studenta in anul IV la Facultatea de Economie si Adminstrarea Afacerilor (FEAA). Mai mult, studentii s-au plins si de faptul ca firmele participante nu si-au facut o prea buna prezentare. „Nu am vazut pe nicaieri o lista cu posturile scoase la concurs si cite sint la numar”, a completat si studenta Oana Grosu, de la FEAA. Pe de alta parte, organizatorii tirgului de job-uri spun ca prezentarea de anul acesta este mult mai buna decit cele din anii trecuti. „Anul acesta ne asteptam sa vina aproximativ 3.000 de studenti ieseni, care au posibilitatea de a ocupa 275 de posturi in unele dintre cele mai renumite firme din Iasi, precum Omniasig, Siemens, BRD, Allianz Tiriac, Raiffeisen Bank sau Relians”, a spus Dan Sauciuc, managerul organizatiei AIESEC.
Nemultumirea studentilor aflati in cautarea unui loc de munca a provenit si din faptul ca reprezentantii unor firme nu erau de gasit la standul de prezentare, pentru a le oferi studentilor informatiile de care aveau nevoie. „De exemplu, cei de la ING Bank au dat dovada de cea mai mare neseriozitate. Acolo nu era nimeni care sa-mi spuna competentele pe care trebuie sa le am pentru a ocupa unul dintre posturile scoase la concurs. Cu toate acestea, mi-am lasat CV-ul pe un scaun de la stand, in speranta ca va veni cineva sa-l ia”, a mai spus Oana Grosu. (Cristina ORHEANU)

Comentarii