A treia infringere

marți, 30 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 A treia infringere

Participarea echipei iesene Penicilina la turneul din Cupa Confederatiei Europene de la Mielec (Polonia) s-a soldat cu trei infringeri din tot atitea meciuri. Dua ce pierduse cu 1-3 in fata echipe turce Vakifbank Ankara si cu 1-3 la ucrainencele de la Ros Bila Terkva, duminica echipa noastra a cedat cu 3-0 (20, 17, 17) si in fata echipei gazda, Stal Mielec. In celalalt meci al zilei, Vakifbank a dispus cu 3-0 de Ros Bila Terkva, dar in faza urmatoare a competitiei s-a calificat Stal Mielec, invingatoare in toate emciurile turneului. Antrenorul Penicilinei, Nicu Roibescu, aprecia ca acest rezultat se datoreaza oboselii acumulate de echipa noastra in timpul deplasarii spre Polonia, dar si valorii superioare a celorlalte echipe, mult peste nivelul campionatului romanesc la ora actuala. Pentru a exemplifica marea diferenta valorica dintre diferitele turnee ale Cupei Confederatiei, e de ajuns sa spunem ca echipa portugheza Vilacondense, pe care enicilina o "spulberase" acum trei ani, la Pola, a cistigat turneul de la Limassol, profitind de abandonul croatelor de la OK Dubrovnik si de valoarea mai mult decit modesta a celorlalte participante, Apollon Limassol si Tre Penne San Marino.
Universitatea Craiova a ratat posibilitatea de a juca in optimile de finala ale Cupei CEV, clasindu-se pe locul secund in turneul de la Atena. Oltencele au invins in ultimul meci cu 3-0 pe albanezele de la Studenti Tirana, insa mai departe merge Panellinios Atena. Din celelalte grupe s-au calificat VDK Gent (Belgia), ASPTT Mulhouse (Franta), Vilacondense (Portugalia), Vicenza (Italia), TSKA Moscova (Rusia), Kralovo Pole Brno (Cehia), Günes Sigorta Istanbul (Turcia), Franken Brunnen Karbach(Germania) si Facopa Weert (Olanda). Acestea se vor alatura echipelor calificate direct in faza optimilor de finala: Medinex Reggio Calabria (Italia), Dinamo-Jenestra Odessa (Ucraina), Fakel Novyi Urengoi (Rusia), Isola Tongeren (Belgia) si Bayer Leverkusen (Germania).
Penicilina a plecat ieri spre Iasi, avind un program deosebit de incarcat pina la sfirsitul anului: simbata va juca acasa cu Banatul Lugoj, in campionat; pe 8 decembrie, tot pe propriul teren, cu
Universitatea Craiova, in semifinalele Cupei Romaniei; pe 11decembrie, acasa, cu Universitatea Craiova, in campionat; pe 15 decembrie, la Bacau, in returul Cupei; in fine, pe 18 decembrie, cu Dinamo, in deplasare, in ultima etapa a turului. (Ion TEODOR)

Comentarii