Alta victorie dar si alte emotii

luni, 05 februarie 2001, 00:00
3 MIN
 Alta victorie dar si alte emotii

Politehnica EuroBIT Iasi – CSU Romradiatoare Brasov 80-76 (22-18, 13-23, 29-18, 16-17), in Divizia A de baschet masculin
Poli EuroBIT: Lupusavei12 (1X3), C. Moscalu 21 (1X3), Nanescu 12, Murgoci 6, Anghel 25 (1X3). Au mai jucat: Caragea 4 si Lungu.
Romradiatoare: G. Calancea 6 (2X3), Horopciuc 13 (1X3), Asztalos 11 (3X3), Gavrila 10, Toyin 19. Au mai jucat: Morosanu 9 (1X3), Guta 8 (1X3).
Au arbitrat: D. Fleseriu (Sibiu) si A. Rosu (Oradea).
Vaduvita de absenta sirbului Alexander Ilic, accidentat in etapa precedenta, baschetbalistii de la Politehnica EuroBIT au trecut prin destule emotii pina si-au vazut visul indeplinit, acela de a obtine victoria. Avind din nou perioade bune combinate cu altele nefaste, studentii n-au reusit sa impuna o constanta care sa-i scuteasca de dureri de cap, lipsa de atentie din unele faze, viteza scazuta si procentajul slab la aruncari de trei puncte insemnind tot atitea motive de ingrijorare. Lipsite de demaraj, gazdele s-au vazut conduse din start cu 5-0 dar au revenit, destul de anost, mai mult pe seama actiunilor personale ale lui Nanescu si dupa intrarea lui Caragea in joc. Avantajul subtire acumulat nu da insa motive de calm, in conditiile in care brasovenii incept fulgerator "sfertul" al doilea, cu trei cosuri de trei puncte consecutive reusite de Calancea si Asztalos (2). Mai mult, Murgoci le da de pomana adversarilor doua mingi, Mitica Anghel "aduna" a patra greseala personala si ingrijorarea creste pe banca ieseana. Pina la pauza mare oaspetii mai puncteaza prin Toyin si viitorul parea sumbru. Si asta mai ales in conditiile in care urma repriza a treia, o repriza pe care Politehnica EuroBit a dat-o peste cap in aproape fiecare meci din acest sezon. Surpriza insa: Anghel intra in "cinciul" de start, jocul gazdelor pare mai sigur si rezultatele se vad, iesenii reusind sa intoarca diferenta dupa o suita de reusite ale lui Costel Moscalu si Anghel. Aveau sa fie si zece puncte avans in debutul ultimului act (73-63, cos de trei puncte Moscalu) insa asta nu insemna si apropierea sfirsitului, pentru ca oaspetii se apara agresiv si incearca sa refaca din handicap. Gavrila este in prim plan insa punctul pe "i" il pune Mitica Anghel, cu un cos de trei puncte in ultimul minut de joc, cu care consfiinteste succesul.
Cum brasovenii au invins la opt puncte diferenta in tur, ei sint avantajati in cazul egalitatii de puncte cu Poli EuroBIT, la finalul campionatului. Totusi, este putin probabil ca acest lucru sa se intimple, in conditiile in care Romradiatoare are deja doua victorii mai putin decit Iasul si un program destul de greu in continuare. Situatia lui Costache Caragea s-a rezolvat mai repede decit se credea, dupa ce acesta a refuzat sa iasa la incalzire la partida precedenta si apoi si-a predat echipamentul anuntind ca nu mai vine la echip a. "Cind l-am trimis miercuri la vestiare l-am vazut extrem de agitat si suparat. Destul de tirziu am aflat ca a fost ziua lui de nastere si si-a dorit extrem de mult sa joace cu Herlitz. Poate si de aici reactia lui, pe care eu deja am dat-o uitarii." – ne-a declarat antrenorul Petre Magurean. Sponsorul EuroBIT a deschis simbata seria anuntata a concursurilor si tombolelor la partidele de pe teren propriu. Pe mina lui Calin, fiul "secundului" Radu Boisteanu, un spectator platitor s-a procopsit cu 500 mii de lei, in vreme ce un cos de trei puncte a fost recompensat cu o sapca si un tricou avind sigla sponsorului. Celelalte rezultate ale etapei a XV-a: Herlitz Tg. Mures – Cimentul Fieni 109-72, Vega-Soced Bucuresti – Rapid Bucuresti 111-66, Dinamo Erbasu – Elba Timisoara 106-58, "U" Cluj – CSU ISA Pitesti 86-76, CSU Sibiu – West Petrom Arad 90-76. Etapa viitoare (10 februarie): Romradiatoare – CSU Sibiu (63-79), West Petrom – "U" Cluj (89-72), CSU ISA – Dinamo Erbasu (42-74), Elba – Vega-Soced (61-86), Rapid – Herlitz (70-77), Cimentul – Poli EuroBIT (75-87). (Lucian MINUT)

Comentarii