Belele dupa belele

Subtitlu

vineri, 13 octombrie 2006, 21:04
3 MIN
 Belele dupa belele

Daca privim doar clasamentul (Poli e pe locul VIII, cu 16 puncte iar Argesul – pe ultimul loc, cu o singura victorie si 9 esecuri consecutive!), meciul de miine de la Pitesti ar trebui sa aiba ca favorita echipa oaspete. Evenimentele din ultima perioada au facut insa ca datele problemei sa se complice serios, traditia duelurilor directe, net favorabila argesenilor, fiind pusa pe tapet, cu argumente importante, de catre gazde.
In primul rind, „violetii” se bazeaza pe emulatia deosebita creata de sosirea in Trivale a lui Dorinel Munteanu, care l-a substituit pe banca tehnica pe Giuseppe Giannini, italianul ingrosind lista jucatorilor de exceptie ce esueaza lamentabil ca antrenori. Sosirea „Neamtului” la Pitesti a costat mult, atit pe patronul Cornel Penescu (ce a doborit recordul salarizarii unui tehnician de Liga I, oferind un contract de 250 000 euro) dar si pe fostul international. Acesta a iesit sifonat din conflictul verbal destul de dur avut cu sefii fostei sale echipe, CFR Cluj, si a fost amenintat ca va trebui sa plateasca 300 000 euro pentru a activa la noua sa echipa, 200 000 pentru calitatea de antrenor si 100 000 pentru cea de jucator. Dorind sa demonstreze ca sacrificiile au meritat, argesenii nici nu concep sa rateze meciul de duminica, etichetat drept „adevaratul start in acest campionat” de Dorinel, care a precizat: „Iasul e un adversar dificil, insa noi nu avem voie sa mai facem pasi gresiti”. De altfel, trupa ce alta data ii avea in componenta pe Dobrin ori Mutu nici nu concepe sa nu scape de emotiile retrogradarii, Penescu anuntind ca e dispus sa aduca in iarna jucatori de alte 3 milioane de euro!
Alejandro – revino-ti!
Nu posibila resuscitare a gazdelor, ce au in componenta mai multi jucatori cu firma, intre care si fostul iesean Rednic, ii sperie insa cel mai mult pe ieseni, ci problemele severe existente in tabara proprie. Necazurile din centrul liniei defensive, suspendarile lui Onut si Ciobanu si accidentarea lui Bernard, au facut ca antrenorul Ionut Popa sa incerce o multime de variante de avarie. Avertizat de esecul la scor din amicalul de saptamina trecuta, cu Vasluiul (0-4), Popa a decis sa compenseze lipsurile din aparare printr-o supradimensionare numerica, fapt ce va duce la schimbarea desenului tactic. Astfel, mai mult ca sigur, Poli va conta, in afara celor doi stoperi pe care-i utilizeaza de regula, si pe un libero, Buta fiind improvizat in aceasta pozitie. In ceea ce-i priveste pe fundasii centrali ce vor fi titulari, acestia vor fi, aproape sigur, Ir. Ionescu, ce nu a mai jucat de mult timp si Dianu, un alt jucator ce nu a evoluat decit rar si care, in plus, e utilizat, de obicei, fundas stinga ori „inchizator”! Colac peste pupaza, ieri a aparut un anunt-soc al antrenorului Ionut Popa: „Gavatorta are probleme psihice severe si vrea sa renunte la fotbal!” Chiar nuantate de presedintele Sorin Boca („Acum sintem siguri doar ca «Gava» nu va juca duminica, datorita unor probleme personale, vom vedea apoi ce vom face”), spusele tehnicianului confirma inca o absenta de marca la Poli, lucru ce sporeste pesimismul lui Popa: „Va fi un meci foarte dificil, datorita problemelor severe pe care avem. Totusi, le-am spus jucatorilor sa se mobilizeze la maximum, pentru a ne juca sansa. As fi multumit cu un egal!”.
In afara jucatorilor amintiti, Poli nu va mai putea conta duminica pe Miclea, nerefacut, in timp ce Argesul ii are suspendati datorita cartonaselor galbene pe Chita si Prepelita.
Suporterii ieseni ce vor sa mearga la Pitesti au la dispozitie un autobuze, ce va pleca duminica, la ora 3.00, din fata Salii Polivalente.
Formatiile probabile
Arges: Vintila – Keca, Giannopoulos, Daouda, Bazzi – Cruceru, I. Badea, D. Rednic – Bilasco, Tanasa, Ad. Iordache.
Iasi: Branet – Onofras, Dianu, Buta, Ir. Ionescu, Bordeanu – Tincu, Saric, Sfirlea – Cernoch, Bilba.
Arbitri: Marius Bocaneala – Catalin Savu, Iulian Radu.
Observatori: Florin Gitejeanu, Florin Prunea.

Comentarii