Ca pe vremea lui Ceausescu!

joi, 22 septembrie 2005, 23:00
2 MIN
 Ca pe vremea lui Ceausescu!

„Dati cite un kilogram, sa ajunga la toata lumea!” era o replica intrata in cotidian pe vremea lui Ceausescu, la celebrele cozi alimentare. Intr-o alta formula, episodul se va repeta la acest sfirsit de saptamina, in Copou. Datorita cererii imense de bilete la partida de duminica, cu Steaua, din cadrul etapei a VII-a a diviziei A de fotbal, FC Politehnica a luat decizia sa limiteze la trei numarul de tichete de intrare ce poate fi vindut unei persoane. Decizia are la baza si intentia de a reduce intentiile speculantilor de cumparare a unui numar ridicat de bilete simbata (ora de punere in vinzare este 8.30), pe care sa le revinda in ziua partidei. Reamintim ca pretul celor 6500 tichete ce vor fi puse in vinzare va fi dublu fata de obicei, urmind a costa 100 000 lei vechi la peluze si 200 000 lei vechi la tribune.
In ceea ce priveste pregatirea partidei nu au aparut probleme fata de programul conceput de antrenorul principal Ionut Popa. Astfel, delegatia care a fost la Dej pentru meciul din Cupa Romaniei – ajunsa joi noaptea, in jurul orei 2.00, acasa – a facut jonctiunea cu grupul de 9 jucatori ramasi in Iasi, intregul lot avind ieri dimineata antrenament. La sedinta de pregatire de ieri, urmata de intrarea in cantonament, „factiunea Dej” a avut parte de un tratament „preferential”, intensitatea pregatirii fiind mai scazuta.
Rezultatul inregistrat de Steaua in Cupa (0-0 cu Rapid II si eliminare la penaltiuri) este privit de Ionut Popa cu ochi critici: „Multa lume spune ca trebuie sa ne bucuram, pentru ca Steaua a pierdut in fata unei divizionare B. E drept ca meciul a scos la iveala unele carente ale campioanei si a infirmat parerea ce s-a indus in tara dupa meciurile cu V?lerenga si Dinamo, ca Steaua e invincibila, insa cealalta fata a monedei este mult mai dura: eliminarea din Cupa ii va face pe stelisti sa priveasca cu maxima atentie fiecare meci de campionat, singurul obiectiv intern pe care-l mai pot realiza”. (Ovidiu MINEA)
Meci greu pentru satelit
In cursul diminetii de astazi, Popa va definitiva lista jucatorilor care vor fi trimisi sa evolueze la echipa a doua, ce va intilni, de la ora 17, formatia bacauana Aerostar, pregatita de „legendarul” fost portar, Costel „Burebista” Cimpeanu, in divizia C de fotbal. Partida se va disputa in Copou (in functie de starea vremii se va juca fie pe „Emil Alexandrescu”, fie pe terenul II, omologat in aceasta saptamina pentru meciuri de C), gazonul stadionului „Tepro” urmind sa intre din nou in reparatii capitale. Ieri, Popa anunta drept sigura prezenta la „satelit” a jucatorilor Plesca, Cata, Stanciu si Sighiartau, neexcluzind ipoteza ca lista sa se largeasca. In ceea ce priveste starea de sanatate a lotului iesean, problemele au ramas cele vechi, Arhire si Bernard. (OM)

Comentarii