Cadou de ziua antrenorului

joi, 08 martie 2001, 00:00
3 MIN
 Cadou de ziua antrenorului

Penicilina: Ruxandoiu, Dochia, Androhovici, Giurgea, Formagiu, T. Popa. A mai jucat A. Popa.
Rapid: Toma, Corjeutanu, Pletenciuk, Colda, Stefanescu, Grabovetkaia. A mai jucat Barbuica.
Arbitri: A. Apetrei (Bucuresti), D. Gigi (Baia Mare).
Puncte din serviciu: 3-2 . Servicii gresite: 7-4
Sansa a facut ca fetele de la Penicilina sa-si ofere o bucurie extraordinara pentru ziua de 8 martie si in acelasi timp sa-i faca antrenorului lor, Nicu Roibescu, cel mai frumos cadou posibil, cu ocazia sarbatorii zilei de nastere, pe care a aniversat-o ieri. Disputa cu Rapid a fost electrizanta, pentru ca ambele echipe au abordat meciul cu ambitie maxima. In cele din urma, pronosticul nostru din meciul de ieri a fost exact, scorul final fiind 3-1 pentru gazde, la fel ca in precedentele trei intilniri dintre Rapid si Penicilina din acest sezon.
La fel de adevarat este ca la mijlocul setului secund, cind oaspetele conduceau cu 15-8 s aveau deja un set adjudecat, putini mai erau cei dispusi sa parieze pe sansele Penicilinei, cu atit mai mult cu cit bucurestenecele dominasera net disputa pina atunci. In fapt, primul set fusese echilibrat doar in prima sa parte, dar dupa 8-9 Rapid a inceput sa se distanteze, ajungind sa conduca cu 15-10 si 22-16, astfel ca primul set a intrat in buzunarul fetelor lui Costinel Stan destul de lejer. Oricum, el a avut darul de a suna alarma in capul fetelor noastre, dar acest lucru s-a produs abia cind oaspetele se distantasera deja la 15-8, cum spuneam, in setul al doilea. Atunci, ca prin farmec, Penicilina s-a "scuturat" din amorteala, a inceput sa-si puna in evidenta armele principale: blocajul si atacurile distrugatoare ale Cezarei Ruxandoiu. Pe serviciile foarte bune ale Tatianei Popa, Penicilina a redus din handicap pina la 12-15 si apoi a reusit egalarea la 17, in uralele publicului. Giulestencele se vazusera prea repede invingatoare si acest dus rece le-a luat prin surprindere. Ele au iincercat sa riposteze, au condus cu 20-18, dar finalul de set a fost indubitabil al nostru: dupa 22-22 si 23-23, iesencele s-au desprins in cistigatoarele setului, relansind in mod spectaculos disputa.
Setul al treilea a fost cel mai echilibrat. S-a mers "umar la umar" pina la 6-6, cind gazdele au luat un mic avans, ajungind la 9-6. Rapid a revenit, insa, conducind cu 11-10 si in continuare s-a mers foarte strins, fiecare echipa punctind pe serviciul celeilalte. Cu Cezara Ruxandoiu din nou in zi magica (ea a punctat din orice punct al terenului si a fost de netrecut la blocaj), cu Giurgea si Androhovici foarte inspirate la fileu, Penicilina a fost totusi mai sigura pe ea si a reusit sa sprinteze din nou, distantindu-se la 21-6. "Biciuite" verbal de antrenorul Costinel Stan, rapidistele au dat tot ce au avut mai bun si au venit din nou linga noi, la 22-21. Orgoliul iesencelor a fost mai puternic si – dupa citeva mingi de infarct, Penicilina a cistigat si setul al treilea.
Setul patru s-a redus in buna masura la un duel direct intre Ruxandoiu si vedeta Rapidului, Corjeutanu. Ca si in returul meciului de Cupa, din decembrie, ieseanca a transat clar in favoarea ei aceasta disputa, umilind-o pur si simplu pe colega sa de nationala. Setul al patrulea a debutat echilibrat pina la 13-13, moment in care, serviciile excelente ale Danei Dochia au readus increderea in tabara ieseana. Elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim au condus cu 16-13, apoi 18-15 si s-au "dus" la 23-15 pe serviciile excelente ale Cristinei Androhovici, care a reusit, printre altele si doi asi. Rapidul a lasat complet garda jos, renuntind a o batalie deja pierduta si ultimul set s-a incheiat in doar 15 minute, in triumful deplin al echipei gazda. (Ion TEODOR)

Comentarii