Ce-si face omul cu mina lui…

duminică, 01 august 2004, 23:00
4 MIN
 Ce-si face omul cu mina lui…

Gafa organizatorului iesean i-a blocat intentiile tactice ale lui Simionas
Odata cu promovarea in divizia A, duelurile tactice au devenit mult mai interesante. In meciul de debut cu Rapid, Simionas s-a acoperit in defensiva, gindind un marcaj om la om: Bernard la Burdujan, Ionescu la Sabin si Perenyi la Badoi, ce parasea des zona dreapta pentru a aparea in spatele virfurilor. Gaura ce aparea pe acel flanc iesean era astupata de Arhire, ce cobora la urcarile lui Stancu. Pe cealalta parte, Toma a avut viata grea cu pietrosul armean Karamian, insa, in mare, s-a descurcat, desi nu a fost ajutat mai deloc de Onofras.
Aspru a fost si duelul in zona centrala a liniilor mediane, unde Cristea si Bogadnovic au dat piept cu Ilyes si Maldarasanu, ultimii fotbalisti amintiti (in ambele tabere) picind examenul de vineri. Ofensiva ieseana a ramas in grija lui Bilba, preluat alternativ de Constantin si Maftei, sprijinit pe flancuri de Onofras (surclasat in duelurile cu Perja) si Arhire, ce a avut citeva curse de efect.
Simtind ca Onofras nu e intr-o zi fasta, Simionas a gindit la pauza o mutare ce putea surprinde: introducerea lui Ciubotariu pe stinga, unde urma sa colaboreze cu un alt ex-dinamovist, Perenyi si mutarea lui Arhire pe dreapta, zona in care ex-galateanul se simte mai bine. Razvan Lucescu a stat insa linistit datorita lui… Tiberiu Stefanescu, Iasul apelind la Pacurar, trimis virf impins, situatie in care Bilba a alunecat pe dreapta.
Daca a doua schimbare ieseana a fost fortata, Bernard terminind benzina, ultima mutare menita a intoarce soarta jocului a fost tot post pe post, Cl. Ionescu actionind in zona in care fusese mutat Bilba.
Pina la urma, insa, meciul s-a transat nu in urma tacticilor antrenorilor ci a fazelor fixe, acolo unde determinante sint inspiratia si concentrarea de moment.
Concluzionind debutul in actualul sezon se poate spune ca Poli putea obtine o remiza in fata unui Rapid departe de asteptari. Dar, ocrotita de sansa in prima repriza (cind a avut multe momente in care a jucat de la egal la egal cu galonata formatie bucuresteana), la ratarea uriasa a lui Sabin Ilie si bara lui Stancu, Poli a fost parasita de noroc pe finalul actului doi (controlat pina atunci de Rapid!), cind Iasul a irosit un penalty si o ocazie uriasa. (Ovidiu MINEA)
Stefanescu, retrogradat
Organizatorul de competitii al lui Poli, Tiberiu Stefanescu a fost retrogradat la Centrul de Copii si Juniori in urma gafelor comise la meciul cu Rapidul, cind l-a trecut pe foaia de arbitraj pe Beceru in locul lui Ciubotariu – ex-dinamovistul neputind intra la pauza pe teren, asa cum isi dorea antrenorul Vasile Simionas – si l-a „uns” capitan de echipa pe Cristea, desi Tinel Petre fusese desemnat sa poarte banderola. Locul lui Stefanescu va fi ocupat de galateanul Ilie Hagioglu, un apropiat la presedintelui Stan. (Ovidiu MINEA)
Sef de galerie, banuit de fals
Conducatorii lui Poli, Gheorghe Nichita si Marius Stan au spus ca politistii i-au informat ca actiunea prin care au fost scoase la vinzare legitimatii de membru al galeriei, cu care se putea intra la meci, a fost coordonata chiar de unul din capii „Original Blue Boys”, Marius Srainer. „Nu va mai avea ce cauta alaturi de echipa” au spus sefii clubului iesean despre Srainer care s-a aparat spunind: „Am decis ca fiecare membru al galeriei sa cotizeze lunar 20 000 de lei pentru materialele necesare. Nu era vorba de o vindere a legitimatiilor de suporter, ci de o cotizatie pe prima luna”. Politia continua cercetarile in acest caz.
Altfel, Poli, prin vocea presedintelui Stan, si-a cerut scuze public suporterilor ce aveau bilete ori abonamente si nu au putut intra la meci, la fel cum s-a intimplat in sezonul trecut, la meciul cu Vasluiul. „Ne cerem scuze si promitem ca e ultima oara cind apar astfel de probleme” a spus Stan. (Ovidiu MINEA)
Poli-catalog
Arcanu (4,5) – alibiul devierii de catre zid a mingii, la golul doi al Rapidului, tine doar pina la un punct. A alternat momentele bune cu cele in care trada nesiguranta.
Bernard (5,5) – s-a simtit ca e in urma cu pregatirea, insa l-a anihilat pe Burdujan.
Tinel Petre (4) – a avut citeva actiuni extrem de riscante, a ratat penaltiul care putea consfinti egalarea.
Ionescu (6) – desi Sabin Ilie si apoi Niculae i-au facut viata grea, s-a descurcat onorabil.
Toma (5,5) – devotat.
Cristea (6) – transpira rasa fotbalistica prin orice por; incomodat oarecum de rolul atribuit, de mijlocas obligat sa intre si in transee, nu numai la atac, nu a mai fost la fel de spectaculos ca in alte rinduri.
Bogdanovic (4,5) – sters.
Perenyi (5,5) – l-a anihilat pe Badoi insa s-a simtit ca in ultimul sezon la Dinamo a jucat pe celalalt flanc, drept.
Onofras (4) – gresind mult, a fost schimbat la pauza.
Arhire (6) – a inceput excelent, aratind apoi, treptat, ca inca nu este pus la punct cu pregatirea fizica.
Bilba (6,5) – anihilat in marea majoritate a timpului, are meritul inscrierii unui gol la singura ocazie clara pe care a avut-o; nu s-a simtit in largul lui in repriza a doua, cind a actionat in lateral.
Pacurar (5) – a intrat greu in ritm, dupa ce a fost introdus pe teren neincalzit suficient; a ratat o ocazie uriasa de a egala, in penultimul minut de joc.
Onut (5) – ezitant in defensiva, cu o gafa mare, a obtinut inteligent penaltiul irosit de Tinel Petre.
Cl. Ionescu (4) – absent. (OM)

Comentarii