Chindia a fost o prada usoara

marți, 21 martie 2000, 00:00
2 MIN
 Chindia a fost o prada usoara

Chiar daca un pasiv de cinci puncte in clasamentul adevarului nu poate asigura o liniste deplina, parca norii s-au mai imprastiat din vestiarul din Copou, acolo unde seria de trei victorii consecutive de la reluarea campionatului au facut uzual cuvintul "zimbet". Daca victoria de la Brasov a fost obtinuta cu truda si sudoare, simbata, la Tirgoviste, Poli s-a impus fara prea mare eforturi, evolutia mai mult decit palida a gazdelor confirmind din plin pozitia pe care Chindia o ocupa in clasament.
Mergind in continuare pe linia inovatiilor in ceea ce priveste dispunerea in teren a elevilor sai, Leonida Nedelcu l-a mentinut, ca si in meciul cu Moinestiul, pe Urdaru ca fundas la marcaj; acesta a alcatuit, alaturi de liberoul Constantin si celalalt fundas de marcaj, Paraschiv, noul trio defensiv central, care nu prea a avut de lucru, virfurile gazdelor Tobosaru si Oprea fiind ori prea sterse, in cazul primului, fie preocupate mai mult de cersirea unui penalty. Pe flancuri au actionat de acum "clasicii" tineri Gavrilescu si Gheban, ambii urcind deseori in atac. In lipsa lui Onofras, pe locul mijlocasului dreapta a fost mutat Nita, destul de harnic la fel ca inchizatorul Medeleanu, acesta gresind insa multe pase. La primul meci ca titular la Poli, Basascu, utilizat mijlocas stinga, a incercat multe insa nu a reusit mai nimic. Ion Radu, care a avut libertate deplina in joc, el fiind mai mult un al doilea virf – linga bataiosul Ionescu – decit mijlocas, a avut din nou o evolutie buna, gradul de ordine adus in jocul lui Poli de la venirea lui fiind palpabil. Intrati intr-un moment de stagnare a oaspetilor, rezervele Fieraru, Vintila si Ilie nu au adus nimic nou.
Una peste alta, chiar daca jocul practicat la Tirgoviste nu a mai fost asa de agresiv ca in primele doua etape din acest an, victoria moldovenilor nu a fost nici un moment pusa la indoiala. De acum foarte importante au devenit meciurile de acasa, unde nu mai trebuie pierdut nici un punct, astfel incit gruparea din Copou poate sa comande deja o rezervare a unui loc in divizia B si pentru anul viitor. Si cum in deplasare nu se va mai juca cu sabia lui Damocles deasupra capului, "alb-albastrii" mai pot produce destule surprize. (Ovidiu MINEA)

Comentarii