Craiova a ales onoarea

miercuri, 12 aprilie 2000, 23:00
2 MIN
 Craiova a ales onoarea

Ieri s-au disputat meciurile retur din cadrul semifinalelor Cupei Romaniei la fotbal.
In prima partida, desfasurata pe stadionul Dinamo, "ciinii rosii" si otelarii galateni au jucat degajat, victoria dinamovista cu 2-0 de la Galati nelasind prea multe dubii in privinta calificarii in finala. Desi meciul a decurs au ralenti, s-au inscris patru goluri frumoase. Florentin Petre a deschis scorul in min. 21, dupa o actiune individuala. Putin suspans a produs golul din ultimul minut al primei reprize, cind Gurita a marcat pentru galateni din pasa lui Viorel Ion. In repriza secunda, superioritatea dinamovistilor s-a materializat prin reusitele lui Florentin Petre (’52) si Marius Niculaie (’61), pe fondul schimbarilor de rutina facute de antrenorul galatenilor, Titi Dumitriu.
Mult mai interesanta a fost partida din Giulesti, in care Rapidul a avut sarcina de a recupera un handicap de doua goluri in fata universitarilor craioveni. Prima repriza, destul de putin spectaculoasa, a adus un singur gol, marcat de Sergiu Radu, in min. 32,din pasa lui Constantin, dar Barcauan a avut egalarea in virful bocancului, cind scapat singur spre poarta, nu a gasit solutia potrivita, portarul Radulescu avind timp sa-i inchida unghiul si sa respinga in corner. Repriza secunda incepe surprinzator: in min. 52, o cursa superba a lui Marius Sava, este urmata de o centrare ca la carte, aparitia surprinzatoare a lui Barcauan, surprinzindu-l pe Radulescu, care nu poate evita egalarea. Maldarasanu a adus avantaj giulestenilor, in min. 70, reluind cu capul o lovitura libera excelent executata de Lupu. In continuare, giulestenii au atacat furibund, dar n-au mai putut schimba tabela
de marcaj.
Astfel, desi se spunea ca elevii lui Emil Sandoi vor ceda cu usurinta, pentru a primi punctele salvarii de la retrogradare, de la Rapid, in ultima etapa, Universitatea Craiova si-a jucat sansa corect, intrind in finala Cupei cu Dinamo (care se va disputa in ziua de 13 mai) si urmind a reprezenta Romania in editia urmatoare a Cupei UEFA. (GIN)

Comentarii