Dezastru total la baschet

miercuri, 24 mai 2006, 21:08
3 MIN
 Dezastru total la baschet

Biroul Federal al FR Baschet a decis in sedinta de ieri sa trimita echipa ieseana in Divizia B, din cauza neachitarii datoriilor catre forul conducator. Astfel, la baraj va ajunge Muresul Tg. Mures
Cancerul care s-a prins de echipa ieseana de baschet in acest sezon s-a intins cu repeziciune si acum a dat lovitura finala. Dupa aminari multiple si termene reesalonate, Biroul Federal al FR de Baschet a decis sa rupa pisica in doua si sa trimita CSM in Divizia B, din cauza datoriilor acumulate din amenzi (retragerea de pe teren la ultimul meci al sezonului trecut si neprezentarea de la Oradea) si taxe de transferuri care insumeaza 21.000 lei. Decizia a luat prin surprindere conducatorii ieseni, care tocmai isi faceau calcule pentru prezenta la primul meci de la barajul de mentinere in Divizia A, de simbata de la Rm. Vilcea. Conducatori n-au contestat insa justetea deciziei, ci doar momentul in care s-a luat. „Am primit somatii de plata dar n-am fost in stare sa achitam. Ma intreb totusi de ce s-a luat tocmai acum decizia si nu in ianuarie, pentru ca datoriile erau aproape aceleasi? N-am facut decit sa ne inglodam si mai mult in datorii.”, ne-a declarat antrenorul Paul Paveliuc, care oricum isi facea griji pentru prezenta la Rm. Vilcea. Directorul CSM, Adrian Poeana, vede si el decizia normala. „Am avut mai multe avertizari dar am fost impotenti si n-am putut plati. Nici de unde sa mai imprumut nu mai aveam, pentru tot returul asta am facut.”, spune Poeana, care considera ca n-are motiv sa conteste decizia luata ieri si a precizat ca speculatiile care vizeaza favorizarea echipei Muresul Tg. Mures (care a retrogradat direct), nu sint decit rautati. Vizavi de intirzierea cu care a fost luata hotarirea, vicepresedintele FRB, Mircea Vulc, a subliniat ca termenul viza finalul sezonului insa Biroul Federal nu s-a putut intruni din cauza plecarii din tara a presedintei Carmen Tocala. „Am dat avertismente de mai multe ori pentru datorii foarte mari. Practic, Iasul nici nu trebuia inscris in campionat pentru ca nu-si achitase amenzile din sezonul trecut. Decizia poate fi contestata pentru ca traim intr-un stat democratic.”, a precizat Vulc. Desi n-au contestat hotarirea, conducatorii de la CSM au facut totusi un angajament scris ca vor achita datoriile pina pe 15 iunie. „Ne-am luat acest angajament mizind pe banii de la Primarie. Hotarirea finantarii a fost luata, dar acum se asteapta termenul legal in care ea poate fi contestata de Prefectura.”, a mai adaugat Poeana.
S-a intors roata
In sezonul 2002-2003 echipa ieseana de baschet a retrogradat de pe ultimul loc in clasament insa a reusit sa ramina in Divizia A dupa ce, in vara anului 2003, s-au eliberat doua locuri. Rompetrol Bucuresti s-a desfiintat cu totul in vreme ce… Muresul Tg. Mures a preferat sa se inscrie doar in esalonul secund, din lipsa de fonduri. La trei ani distanta, muresenii iau locul iesenilor si se vor prezenta la barajul de mentinere in primul esalon. In mod normal, prin excluderea CSM, perechile la baraj se schimba radical astfel incit CS Baschet Rm. Vilcea va intilni pe Rapid Bucuresti iar Muresul pe CS Otopeni. Paradoxal, avizati de ceva vreme de posibilitatea de a evita retrogradare direct, muresenii si-a pastrat cei trei americani din lot mai bine de o luna in pregatiri, insa le-a dat drumul acasa saptamina trecuta, cind si-au pierdut orice speranta!

Comentarii