Fara cadou pentru antrenor

duminică, 19 septembrie 2004, 23:00
2 MIN
 Fara cadou pentru antrenor

In fata unei echipe pe care a invins-o permanent in ultimul an, Politehnica s-a inclinat simbata la Suceava, intr-o sala noua si in fata unui public entuziast. Chiar daca si-au pus sperante intr-o victorie cu Bucovina, oaspetii au plecat din nou cu capul plecat dupa o noua evolutie nereusita. „Din pacate n-am reusit sa facem un rezultat bun. Apararea a mers mai bine ca la Timisoara dar ne-au tras in jos ratarile, lipsa de omogenitate si starea psihica generala proasta. Infringerea asta n-ar fi un capat de tara, atita vreme cit am jucat in deplasare, cu conditia sa nu cistige altii la Suceava.”, a spus antrenorul Cornel Badulescu, care n-a putut primi un cadou de la elevii sai pentru aniversarea zilei de nastere. Dupa ce prima parte a jocului a fost echilibrata (5-6, min. 22, intr-o perioada cind oaspetii au ratat doua aruncari de la 7m si alte cinci situatii de unu la unu) Politehnica a scazut ritmul pina la pauza. Repriza secunda a fost mai echilibrata dar studentii au trebuit sa suporte descalificarile lui Elisei (’38) si Gradinaru (’41) si n-au putut sa refaca handicapul de pe tabela. Bondar a parut marcat de debutul la Politehnica, pivotul Mamina a jucat titular si a facut bine faza defensiva dar a ratat trei situatii extrem de favorabile, Dediu a fost bine inchis, Lungu s-a descurcat mai bine decit Pralea in partea a doua, Damian a jucat inter dreapta, Mironescu fiind pina la urma singura extrema care a reusit sa dea din nou satisfactie. Marcatori: Glucovschi 7 (3 din 7m), Mironescu 4, Dediu 3 (1), Damian 3, Gradinaru 1 si Mamina 1 pentru Politehnica respectiv Mitrea 12 (6), Ghirut 4, Tcaciuc 4, Sofian 2, Hatneanu 1 si Iriciuc 1 pentru Bucovina.
Inca doua nume in lot
Dupa ce vineri s-au oficializat transferurile jucatorilor Mamina, Bondar (ambii HCM Piatra Neamt) si Chike (Armatura Cluj), Politehnica va bifa astazi inca doua nume noi pe lista achizitiilor odata cu transferul nemtenilor Florin Ciubotariu (20 ani, extrema stinga, international de tineret) si Leonard Cristescu (25 ani, portar, adus in vara de la Dinamo Bucuresti). Tot de astazi, staff-ul tehnic al echipei iesene va fi intregit cu Dorel Sanie, fostul manager al echipei din Piatra Neamt, care s-a hotarit sa-si puna in valoare experienta manageriala la Iasi. „Am intrerupt colaborarea cu echipa nemteana din cauza lipsei de comunicare cu autoritatile locale. Am dat curs ofertei de la Iasi si sint convins ca vom face treaba buna impreuna. E nevoie de omogenizarea lotului si cred ca anul viitor ne putem bate pentru un loc in cupele europene.” – a spus Sanie.
Celelalte rezultate ale etapei: Armatura Cluj – Poli-Izometal Timisoara 27-24, Minaur Baia Mare – Dinamo Bucuresti 37-29, Dinamo Brasov – CSM Medgidia 26-26, HCM Piatra Neamt – Steaua Bucuresti 23-31, Uztel Ploiesti – Lignitul Tg. Jiu 35-29 si HCM Constanta – Universitatea Resita 38-27.
Etapa viitoare (miercuri, 22 septembrie): Univ. Resita – Bucovina, Lignitul – HCM C-ta, Steaua – Uztel, CSM Medgidia – HCM P. Neamt, Dinamo Buc. – Dinamo Bv., Poli-Izometal – Minaur, Politehnica – Armatura. (Lucian MINUT)

Comentarii