Finala inca se joaca

luni, 11 decembrie 2000, 00:00
3 MIN
 Finala inca se joaca

Rapid: Colda, Stefanescu, Grabovetkaia, Pletenciuk, Corjeutan, Miscenko. Au mai jucat Toma, Barbuica.
Penicilina: Dochia, T. Popa, Ruxandoiu, Formagiu, Androhovici, Giurgea. Au mai jucat A. Popa si Cozma.
Probabil ca meciul disputat simbata in Giulesti ar fi putut sa se incheie cu un succes de mare rezonanta al Penicilinei si cu un pas mare spre finala Cupei Romaniei pentru echipa antrenata de Nicu Roibescu. Echipei iesene i-au fost puse bete in roate de catre arbitri tocmai in setul al patrulea, cind balanta parea sa incline inspre echipa oaspete si se profila un tie-break datator de sperante pentru Tatiana Popa si colegele sale. "Din pacate, in setul al patrulea, arbitrii acestui meci, brasoveanul Iliescu si constanteanul Vlad, au lasat impartialitatea deoparte si ne-au luat doua puncte clare, care s-ar fi putut concretiza intr-un set cistigat de noi. Mai intii, la 19-19, au fluierat un fileu imaginar la Cezara Ruxadnoiu, apoi, la 22-22, au considerat ca echipa noastra a jucat mingea de patru ori, desi era clar pentru toata lumea ca prima dintre ele fusese de fapt blocajul. Imi pare rau mai ales pentru ca simteam ca daca intram in tie-break le invingeam pe rapidiste, fiind mai proaspete decit ele si atunci calificarea in finala ne-ar fi fost mult mai la indemina", a declarat dupa meci antrenorul Penicilinei, Nicu Roibescu.
Primul set a fost cistigat destul de lejer de catre gazde, care s-au bazat pe jocul excelent al ridicatoarei Cornelia Colda si pe blocajele oportune ale ucrainencei Tatiana Grabovetkaia. Iesencele nu s-au dezmeticit prea bine si deja setul intii intrase in buzunarul gazdelor. A urmat, insa, replica mai mult decit viguroasa a oaspetelor: Cristina Androhovici s-a dovedit din ce in ce mai buna atit in faza ofensiva, cit si la preluare, Mihaela Formagiu si-a adus aminte ca este una dintre cele mai bune tragatoare din tara si sextetul nostru a mers ceas, reducind la tacere galagioasa galerie a gazdelor. Acest set cistigat la 13 in fata campioanei en-titre poate cintari foarte greu in calculul final al punctelor ce va decide echipa finalista. Setul al treilea a fost unul deosebit de echilibrat, dar Rapid a sprintat pe final, datorita reusitelor personale ale Mirelei Corjeutan, probabil cea mai buna jucatoare a partidei, dar si a evolutiei mai putin convingatoare a ridicatoarelor noastre, Dochia si Cozma. In fine, in setul al patrulea, s-a mers umar la umar pina la final si daca nu ar fi existat interventia negativa a arbitrilor probabil ca Penicilina ar fi reusit sa impinga meciul in tie-break. Asa a fost nevoie de doua servicii gresite ale Adrianei Giurgea si Lenutei Cozma pentru ca Rapidul sa puna capat unui meci ce aminta sa se transforme in cosmar pentru echipa lui Costinel Stan.
"O infringere e o infrnigere si nu poate sa ne bucure, dar mai rau imi pare ca echipa noastra nu a reusit sa joace la fel de bine cum a facut-o in urma cu doua saptamini la turneul din Croatia. Am fi avut chiar sanse sa batem Rapidul la ea acasa. Oricum, calificarea in finala se joaca: noi trebuie sa cistigam pe propriul teren cu 3-0 sau cu 3-1 si sa avem o diferenta mai mare de trei puncte la punctaverajul total al meciului pentru a obtine dreptul de a juca in finala", spune Nicu Roibescu.
Partida retur se va juca pe 22 decembrie la Iasi, invingatoarea urmind sa dispute finala in compania echipei Universitatea Bacau. (Ion TEODOR)

Comentarii