Furtuna in baschetul iesean

miercuri, 05 iulie 2000, 23:00
4 MIN
 Furtuna in baschetul iesean

Incertitudinile care planeaza inca in jurul viitorului echipei masculine de baschet Politehnica Iasi, se pare ca nu sint singurele probleme existente. Astfel, ieri, nici macar antrenorul echipei, Petre Magurean, nu a fost confirmat in functie de catre conducerea clubului, desi acesta isi afirmase dorinta de a reface imaginea unui fenomen care a cistigat destula simpatie in ultimul timp. Desi echipa se afla de luni in cantonament la Eforie Sud, Magurean a revenit la Iasi pentru a cauta in continuare sponsori pentru noul sezon, dar mai ales pentru a gasi fondurile necesare achitarii sejurului la mare. "Perfectasem deja acordarea unui imprumut in nume propriu de la o banca, pentru a acoperi o parte din contravaloarea cantonamentului. Aveam insa nevoie de adeverinta de salariat de la club. Acolo am avut insa o mare surpriza, cind cei din conducere mi-au transmis ca nu figurez ca angajat al clubului. M-am albit cind am auzit acest lucru, dupa ce am fost solicitat in aprilie sa preiau echipa, intr-un moment de criza, dupa ce am depus cerere de angajare inca de la 1 iunie si dupa ce am participat deja la doua sedinte la federatie in calitate de antrenor al echipei. De aproape doua luni bat singur din usa in usa pentru a gasi pe cineva dornic sa ne ajute, am dat din buzunarul meu bani pentru masa la jucatori, m-am angajat sa gasesc bani pentru plata cantonamentului, sejur perfectat datorita relatiilor mele cu Nuti Frincu, directoarea DJTS Constanta. E in joc cuvintul meu si constat ca nu mai pot sa-l onorez. Mi s-a reprosat plecarea echipei in cantonament, un cantonament necesar pentru a tine jucatorii in priza la mai bine de doua luni de la incheierea sezonului trecut si la care clubul nu contribuie decit cu autocarul, inclusiv motorina fiind rezolvata de mine." – ne-a marturisit Petre Magurean. Venit la Iasi in postura de salvator al baschetului masculin iesean, persoana de care se leaga multe din realizarile din ultimii ani a reusit in acest interval sa-i convinga pe jucatorii ramasi la echipa sa nu plece, asta dupa ce marea lor majoritate era tentata in urma cu citeva luni sa paraseasca corabia.
"De impartit banii de la buget e simplu"
Bulversat de situatia ivita, Petre Magurean a adaugat ca nu se astepta sa i se reproseze neprelungirea contractului de sponsorizare cu firma de telefonie mobila "Connex", desi se parea la un moment dat ca acesta va fi noul sponsor principal al echipei, urmind sa investeasca o suma consistent mai mare decit in sezonul trecut. "In Consiliul de Administratie al firmei s-a discutat tocmai lipsa de imagine de care Connex a fost vaduvita in sezonul trecut, pentru cei 10.000 de dolari acordati cu titlu de sponsorizare. In plus, vreau sa mai spun ca sponsorii care au mai fost la echipa au venit singuri, nu i-a cautat nimeni din conducere. Altii au merite pentru medaliile de bronz obtinute de echipa de baschet si rugby. De impartit banii de la buget e simplu." – a mai declarat Petre Magurean.
Nicolae Badea: "Multe lucruri nu mai merg asa de bine la club"
Presedintele onorific al clubului, Nicolae Badea, prorectorul Universitatii Tehnice "Gh. Asachi", s-a aratat contrariat de aceasta situatie: "Eu personal n-am fost de acord cu plecarea lui nici in urma cu doi ani, atunci cind s-a renuntat prea usor la un om care de 25 de ani este alaturi de acest club, de aceasta echipa. Eclipsa din ultimul timp s-a dorit depasita si s-a apelat la Petre Magurean, o haina pentru vreme rea. Din postura de presedinte onorific dar si datorita faptului ca Politehnica este relativ sub auspiciile universitatii, voi avea discutii cu conducatorii, pentru ca multe lucruri nu mai merg asa de bine si nu ma refer aici numai la baschet, situatia fiind similara la rugby si handbal. Chiar Biroul Senatului mi-a trasat sarcina sa cercetez cazul, in conditiile in care Politehnica a avut anul trecut datorii fata de noi 173 de milioane si acum s-au acumulat inca 100. Poate ca sint motive si noi nu stim. Pe 18 aprilie vom analiza in sedinta de Senat toate aceste lucruri si vom vedea ce este de facut. Cert este ca aceste sarcini primite au venit pe fondul unor semnale privind retragerile sponsorilor de linga echipe dar si situatia caminului din Complexul T. Vladimirescu, pe care l-am cedat clubului din patrimoniu nostru pentru obtinerea de venituri proprii, acolo unde se pare ca nu s-a facut nimic. Nu pot spune acum nimic mai mult, pentru ca trebuie sa analizam situatia. Au fost rezultate bune pe parcurs insa trebuie sa vedem ce facem in continuare."
Octavian Neagoe: "Cererea de angajare exista, dar n-a fost aprobata"
In replica, Octavian Neagoe, presedintele clubului Politehnica si-a exprimat punctul de vedere: "Cererea lui de angajare la club, exista insa n-a fost aprobata. Eu nu pot sa angajez inca un antrenor de baschet la o echipa studenteasca in conditiile in care mai am unul (n.r. – Radu Boisteanu) si dupa ce am redus opt posturi din schema, 20 %, din ordinul ministerului. L-am chemat la echipa in primavara si-l plateam din sponsorizare, pentru ca el a promis ca va aduce 40.000 de dolari. Nu a adus nimic, a venit cind a a vrut si cind a putut. Din pacate, la aceasta ora nu am decit un sponsor, "Salvaras", restul fiind povesti. Nu am fost de acord nici cu plecarea in cantonament si nu eu am semnat acea hirtie de intimpinare spre DJTS Constanta, proprietara hotelului unde este cazata echipa, pentru ca nu aveam acoperire. Se va vedea si cit de util va fi acest cantonament si citi dintre jucatori vor ramine la echipa." Asadar, acuzele se impart cu darnicie in aceasta perioada si situatia echipei este mai instabila ca oricind. Cit de repede se va rezolva problema si ce efecte va avea, vom afla in scurt timp. (Lucian MINUT)

Comentarii