Gladiatorii Iasului

joi, 02 martie 2006, 21:59
2 MIN
 Gladiatorii Iasului

In ultimele zile, s-au desfasurat la Sala Olimpia din Bucuresti intrecerile Cupei Romaniei la box pentru seniori, unul dintre criteriile importante de stabilire a lotului national care va participa la Campionatele Europene din mai de la Plovdiv, alaturi de Centura de Aur. A fost prezenta, cu mici exceptii, intreaga elita a acestui sport in Romania (peste 100 de sportivi), in frunte cu componentii lotului national, care s-au impus, de altfel, la 10 din cele 11 categorii de greutate. Printre boxerii participanti nu putea lipsi Iasul, reprezentat de cinci boxeri de la CSM – BC Katea (condus de fostul campion national profesionist Vasile Catea) si doi de la CFR, antrenati de Nicu Brinzei. Cum ne-au obisnuit in ultimii ani, sportivii de la CSM au fost in fruntea boxului iesean, cucerind o medalie de aur (Radu Zarif) si doua de argint (Florin Ilie si Traian Lupu). Radu Iulian Zarif, calificat in finala categoriei 69 kg, prin neprezentarea colegului sau bacauan Vitalie Mirza (Radu, ca si Lupu are dubla legitimare CSM – SCM Bacau), si-a luat revansa cu virf si indesat in fata celui care l-a invins pe nedrept la finalele campionatelor nationale de anul trecut, Amilian Stanca (Crisul Oradea), redobindindu-si onorul de cel mai bun boxer al categoriei la care altadata au stralucit Nicolae Linca, Victor Zilberman, Rudel Obreja sau Francisc Vastag. Campion national anul trecut la 57 kg, Traian Lupu a incercat sa participe la o categorie nepotrivita lui (64 kg). El l-a depasit in semifinale pe ploiesteanul Mihai Macovei, dar a fost oprit de medic sa boxeze in finala cu medaliatul olimpic, Ionut Gheorghe (CS Iacob Mira Arges), in fata caruia oricum avea putine sanse. Traian ar putea sa-si dobindeasca locul in echipa pentru Plovdiv, daca ar reveni la categoria care l-a consacrat. In fine, Florin Ilie (51 kg), a pierdut la puncte finala in fata campionului national, Adrian Luca (Otelul Tirgoviste), aceasta fiind singura finala in care s-a impus un boxer din afara lotului national. Cei trei laureati sint pregatiti, la Iasi, de antrenorii Dumitru Agavriloaie, Constantin Dreer si Florin Butnaru.
Singurul pugilist care s-a impus inainte de limita in finala a fost Bogdan Dinu (CSM Buzau – Dinamo Bucuresti), care l-a invins, prin KO in repriza a doua, pe Andrei Crivat (CS Petrom Petrolul Ploiesti), in limitele categoriei ^91 kg.
Antrenorul lotului reprezentativ, Francisc Vastag a declarat ca revelatiile Cupei Romaniei, la care au participat 100 de sportivi, sint Razvan Cojanu (91 kg) si Iulian Stan (54 kg), ambii in virsta de numai 18 ani. Cojanu l-a invins in finala pe veteranul buzoian Stefan Balint. In cea mai asteptata finala (75 kg), Ronald Gavril (SCM Bacau) l-a invins la puncte pe eternul sau rival, Petrisor Gananau (Minerul Matasari). Iata si ceilalti cistigatori: Iulius Poczo (48 kg), Daniel Enache (57 kg), Georgian Popescu (60 kg) si Constantin Bejenaru (81 kg). Explicatie: Clubul CSM – BC Katea se va numi, in viitor, CSM Gladiatorul Iasi, actele pentru schimbarea denumirii fiind deja depuse la ANS

Comentarii