I-am facut snitele

miercuri, 28 aprilie 2004, 23:00
3 MIN
 I-am facut snitele

Romania: Lobont – Stoican, Iencsi, Chivu (’34 – Ghionea), Rat – Fl. Petre (’77 – Contra), Radoi, Plesan (’76 – Ov. Petre), Dica (’70 – Caramarin) – Danciulescu (’70 – Neaga), Ganea (’83 – M. Niculae). Antrenor: Anghel Iordanescu.
Germania: Kahn (’46 – Hildebrandt) – Friedrich, Jeremies, Ramelow, Lahm – Frings (’46 – Freier), Schneider (’76 – Kehl), Hammann, Ernst – Bobic (’61 – Neuville), Kuranyi. Antrenor: Rudi V?ller.
Arbitru: Roberto Rossetti (Italia).
1-0, min. 22: Plesan, slalom prin apararea germana si sut din interiorul careului, la vinclu.
2-0, min. 24: Rat, incursiune pe partea stinga si „scarita” peste Kahn, cazut la pamint.
3-0, min. 36: Danciulescu, sut sub bara din 8 metri, in urma unei actiuni de toata frumusetea a lui Ganea si Fl. Petre
4-0, min. 43: Danciulescu, cu capul din plonjon, din apropierea careului mic, in urma unei centrari a lui Stoican.
5-0, min. 84: Caramarin, din careu, din pasa lui Neaga.
5-1, min. 87: voleu al lui Lahm din partea stinga, deviat de Stoican.
Fara Mutu, fara Pancu. Iar din minutul 34 si fara Chivu, accidentat. O echipa incropita, improvizata, cu o linie de mijloc din campionatul intern, aruncata la sacrificiu in fata vicecampioanei mondiale, Germania, de catre un antrenor recunoscut tocmai prin prudenta. Numai un pensionar al spitalului Socola putea prevedea un rezultat de 4-0 pentru Romania la pauza. Dar echipa aceasta, aflata pentru prima oara intr-o asemenea alcatuire, a facut o repriza fantastica, de mirare fiind tocmai omogenitatea ei, in atari circumstante. De fapt, daca tinem cont de faptul ca actiunile nationalei noastre cele mai periculoase s-au petrecut pe partea dreapta, unde „ciinii” Stoican, Petre si Danciulescu se cunosc foarte bine, ca doua goluri au fost marcate din reusite individuale de exceptie ale lui Stoican si Rat si ca defensiva germana a fost „panzer pe varza”, gasim o explicatie a miracolului de pe stadionul Giulesti.
Despre repriza a doua, ce sa mai spunem? Desi desfasurata mai „au ralenti” decit nebuneala din prima, tot romanii au fost la timona. Daca autorii golurilor din prima au fost toti la prima reusita sub tricolor, Dica a fost aproape in doua rinduri (ultima data, mingea sutata de el a nimerit bara si apoi bratele portarului Hildebrandt), Rica Neaga a vrut si el sa marcheze (pacatuind prin individualism), dar pina la urma l-a gasit pe… debutantul Caramarin.
Si, daca manifestam si putina malitie, am putea spune ca si golul nemtilor a fost „made in Romania”, dar devierea lui Stoican a fost nefericita, datorita fortei sutului-centrare a lui Lahm.
Un 5-1 cu Germania nu este la indemina oricui, chiar daca nemtii au prins o zi dezastruoasa. Momentele adevarului vor veni, insa, in toamna si in cursul anului viitor si ramine pe capul lui Iordanescu a alege intre aceasta formatie aflata in zi de gratie si vedetele care, din varii motive, n-au putut prinde momentul rarisim de ieri… (Nic. G)
Titluri din ziarele germane
„Infringere penibila in fata Romaniei” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)
„1-5: Catastrofa pentru 11-le german” (Stuttgarter Zeitung)
„Dezastrul de la Bucuresti” (S?ddeutsche Zeitung)
„Cadere grea pe drumul spre Portugalia” (Der Spiegel)
Moment penibil pe sticla
In cadrul emisiunii „Fanatik” a canalului TV Sport, am avut parte de o reactie care stirnea curiozitatea: Gigi Becali, presedintele Stelei, cunoscut dusman al selectionerului Iordanescu. Dupa ce l-a felicitat, de complezenta pe „general” („A facut o selectie curata si Dumnezeu l-a ajutat”), Gigi nu a facut altceva decit sa protesteze impotriva FRF pentru ca nu i-a oferit un loc la tribuna oficiala a stadionului Giulesti, plus propaganda electorala partidului sau, Noua Generatie.

Comentarii