Incalzire pentru Rapid

duminică, 04 martie 2001, 00:00
3 MIN
 Incalzire pentru Rapid

Dupa ce in urma cu doua saptamini a jucat pe teren propriu cu o echipa ardeleana nou promovata in prima liga, Gaz Metan Tirgu Mures, astazi voleibalistele de la Penicilina primesc replica unei alte echipe venite din esalonul secund si tot din Ardeal, Astral Sibiu. Intilnirea reprezinta pentru elevele lui Nicu Roibescu si Aurelia Ichim un bun prilej de a se revansa dupa infringerea cu 0-3 suferita in etapa precedenta pe terenul Daciei Pitesti si mai ales dupa evolutia mediocra din Trivale. Ambitia si dorinta de revansa a Mihaelei Formagiu si colegelor sale va fi pusa la incercare si de faptul ca in meciul tur, de la Sibiu, ele au pierdut cu un ghinionist 2-3, desi valoarea le-ar fi dat cu certitudine dreptul de a pleca invingatoare. Pe linga faptul ca cele doua puncte puse in joc la meciul de astazi sint absolut necesare Penicilinei pentru a se mentine pe locul sase in clasament si chiar a incerca sa mai urce o pozitie, jocul cu Astral Sibiu are o importanta deosebita pentru iesence, deoarece el precede intilnirea cu Rapid, din etapa urmatoare. Penicilina va avea la dispozitie doar trei zile de odihna inaintea intilnirii cu campioana en-titre, care va avea loc miercuri, tot la Iasi si pe care antrenorul Nicu Roibescu isi doreste foarte mult sa o cistige.
Evident, exista o mare diferenta valorica intre Rapid si Astral Sibiu, dar jocul de astazi va reprezenta o verificare excelenta pentru fetele noastre inaintea derbiului cu Rapid, nefiind, probabil, cineva capabil sa mizeze pe un succes al echipei oaspete! Un motiv de interes in plus al partidei cu sibiencele il va constitui faptul ca in lotul celor de la Astral se afla si o jucatoare care pina anul trecut a evoluat la Penicilina, Simona Simion. Chiar daca, din informatiile noastre, ea nu a jucat decit sporadic pentru Astral, ramine interesant de vazut daca Simion va fi astazi pe teren si daca va reusi in vreun fel sa ingreuneze misiunea fostelor sale coechipiere. In orice caz, insa, ea nu va pierde prilejul de a o saluta pe buna sa prietena si fosta colega de la echipa de junioare a Penicilinei, Laura Dulcianu. Din pacate, aceasta este in continuare indisponibila, iar medicii se arata circumspecti in a pronostica momentul in care Laura va putea juca din nou pentru echipa ieseana.
In ceea ce le priveste pe voleibalistele sibiene, trebuie spus ca ele au fost penalizate cu jumatate din salariul pe lunile ianuarie, februarie si martie urmind sa beneficieze, iar banii retinuti ar putea fi restituiti jucatoarelor in cazul in care Astral va evita retrogradarea. Conducerea gruparii sibiene a mai decis sa mareasca primele de victorie la un milion de lei acasa si doua milioane, in deplasare! Amendarea jucatoarelor sibiene a survenit in urma intentiei antrenorului Marcel Gheorghita de a demisiona din functie ca urmare rezultatelor slabe inregistrate in campionat.
Celalalte meciuri ale etapei a XVIII-a sint: Braiconf Braila – Dacia Pitesti; Rapid Bucuresti – Unic Piatra Neamt; Universitatea Craiova – RAT Bucuresti; Dinamo – Metal CSU Galati; Universitatea Bacau – Gaz Metan Tg. Mures. (Ion TEODOR)

Comentarii