Ingenuncheati in prelungiri

duminică, 04 iulie 2004, 23:00
2 MIN
 Ingenuncheati in prelungiri

Primul meci amical al lui Poli purtat cu noua eticheta, de divizionara A, a fost disputat ieri dimineata, la Bistrita, in compania unei alte prim-divizionare, Gloria.
Gazdele, pe a carei banca tehnica a revenit Constantin Cirstea, s-au impus cu 1-0 (0-0), golul fiind marcat in prelungiri, dintr-o lovitura libera excelent executata de Peres.
Concluziile partidei au fost oferite de antrenorul principal al iesenilor, Vasile Simionas: „Decalajul dintre nivelul de pregatire si-a spus cuvintul, Gloria, care a jucat si doua meciuri oficiale in acest timp, in Cupa Intertoto, fiind mult mai avansata din acest punct de vedere. In plus, noi am mers peste doua ore cu autocarul in dimineata partidei, din cantonamentul de la Cimplung la Bistrita. Totusi, prima repriza a fost echilibrata, Pacurar si Cristea ratind doua bune ocazii de gol, iar in actul doi, cind gazdele au jucat si cu multi jucatori tineri, a fost mai mult un joc pe contre. Daca nu era acea lovitura libera din prelungiri, puteam termina la egalitate, insa acest lucru ar fi fost injust, gazdele meritind victoria”. Poli a evoluat in formula Arcanu (’46 Branet; ’83 Dulcianu) – Bernard, Tinel Petre (’46 Ad. Ilie), Ionescu – Toma (’46 Mitruc), Cristea, Bogdanovic (’75 Feucht), Sandru (’62 Cernat) – Onofras (’62 Bilba), Pacurar (’62 Chiper), Bitica (’46 Croitoru). Cercel nu a jucat deoarece s-a casatorit simbata, Paraschiv a fost usor accidentat, juniorii de la Noua Generatie aflati in cantonament cu Poli (B. Costas, Palimaru, Dogaru) nefiind nici ei introdusi pe teren.
Prima impresie lasata de jucatorii nou adusi in Copou in opinia lui Simionas a fost: „Bogdanovic e tehnic, stie jocul, Toma nu si-a gasit locul, Sandru nu a stralucit, demonstrind doar forta, Cernat nu a jucat rau in timp ce Feucht e depasit fizic. Vreau sa subliniez ca toate noutatile sint jucatori liberi, ce nu au evoluat prea mult in ultima vreme si ca avem mare nevoie, in continuare, de intariri serioase”.
Astazi este asteptat in cantonament si craioveanul Romulus Miclea, pentru care Universitatea cere 10 000 de dolari pentru un imprumut pe un an.
Urmatorul meci amical al lui Poli este programat miercuri, cu FCM Bacau, incepind cu ora 17, la Bicaz ori Tirgu Neamt. (Ovidiu MINEA)
Inghet in transferul lui Cristea
Situatia transferului lui Adrian Cristea la Rapid a ramas in week-end la acelasi stadiu cu cel de vineri noapte. Dupa ce au oferit 225 000 $ pentru o trecere imediata a in Giulesti a internationalului de tineret iesean, bucurestenii nu au mai dat nici un semn in privinta solicitarilor moldovenilor, care cer, pe linga banii amintiti, si dezlegarile lui Nicolae Constantin si Rauta. In cazul in care nici astazi, cind are loc si tragerea la sorti a programului competitional pentru sezonul viitor, nu se ajunge la un acord intre cele doua cluburi, nu este exclusa reluarea tratativelor dintre Poli si Dinamo pe tema Cristea, mai ales ca gruparea din Stefan cel Mare l-a pierdut pe ultima suta de metri pe bacauanul Andrei Cristea, ajuns la Steaua. (OM)

Comentarii