Lucescu nu mai are ochi pentru Taribo West!

miercuri, 09 decembrie 1998, 00:00
3 MIN
 Lucescu nu mai are ochi pentru Taribo West!

Gestul regretabil al nigerianului Taribo West in partida de duminica dintre Vicenza si Inter nu a lasat indiferenta mass-media italiana. Dupa cum se stie, furios de faptul ca a fost schimbat de antrenorul Mircea Lucescu, aparatorul lui Inter a aruncat tricoul in directia tehnicianului. Reactia lui "Luce" a fost, dupa unele surse, extrem de viscerala: "Atita timp cit eu sint antrenor aici, West nu prinde echipa!". Cum se justifica protagonistul acestei scene: "Asa sint eu, traiesc din pasiuni spontane. Eram furios si am vrut sa vada asta. N-ar fi trebuit sa ma schimbe, nici in meciul cu Lazio n-ar fi trebuit sa o faca. Acum, la rece, imi pare rau ca am facut probleme noului antrenor. Sper ca baietii care au vazut scena la TV sa nu-mi urmeze exemplul. Stiu ca ei tin la mine, de aceea, pentru ei, promit sa nu se mai repete" , a declarat Taribo ziarului "Gazzetta dello Sport". Prin anturajul interist, se zice ca vina nu ar apartine nigerianului ci magazionerului. Daca nu i-ar fi inzestrat pe jucatori cu flanele de lina pe sub tricouri, West, friguros ca toti africanii, n-ar fi aruncat cu tricoul in Lucescu.
Marti seara, a avut si Lucescu chef de vorba, dupa ce s-a gindit 24 de ore.
"Taribo, ce pedeapsa ti-ai da?" , intreaba antrenorul. Dupa un moment de tacere, zice Taribo: "Vedeti, parul meu? Este impletit in suvite negru-albastre, culorile lui Inter. Sint foarte mindru ca joc la aceasta echipa, trebuie sa intelegeti ca atunci cind intru in teren exprim o forta, o mindrie interioara. Numai Dumnezeu o poate schimba! ". Deci, mai mult decit nebun, West este foarte credincios.
"Taribo, te temi ca s-ar putea sa fie nevoie sa parasesti Interul? "Frica n-am avut in viata mea, in afara judecatii Domnului! Nu e nimic nou pentru mine, platesc bucuros!"
Lucescu continua: "Taribo, dar de ce esti asa nervos?" Chestiunea e de ordin tactic, se simte din expresia nigerianului: "Cu Gigi (Simoni – n.r.), j ucam altceva, eram aparator, rolul meu obisnuit, pe dreapta, pe stinga, central. Numai ca eu trebuie sa marchez pe cineva, acesta e jocul meu!" Dar Lucescu, explica inainte de meci, simbata: "I ncerc sa insist ca West sa joace mijlocas stinga, am vorbit cu el, mi-a spus ca a mai facut rolul!". Ce sa mai intelegi? Ori n-au vorbit, ori nu s-au inteles, ori unul din doi minte. " Eu nu-s Roberto Carlos, sa ma duc in fata, am alte calitati, pe care Lucescu le cunoaste , continua africanul. La acest subiect, nu mai am ce adauga!"
Care va fi viitorul lui Taribo West la Inter? In iulie i s-a propus un transfer in Anglia si a refuzat. Daca acum il pune Inter pe lista de transferari, va accepta sa plece? "N-as avea motive sa fiu surprins. Problema vinzarii jucatorilor e a lor, nu a mea. Eu voi juca oriunde la fel, in Italia, Anglia sau Australia!"
Pentru moment, conducerea lui Inter Milano nu a luat nici o decizie. Aflat intr-o scurta "vacanta" la Forte dei Marmi, presedintele Massimo Moratti a schitat astfel situatia: "Gestul lui West este grav. Dar, uneori instinctele inving ratiunea. Il cunosc bine pe Taribo si sint convins ca regreta profund. Nu sint acum in stare sa examinez situatia, pentru ca sintem in fata unei intilniri importante, cea de la Graz. Cit despre meciul de la Vicenza, avem destula rabdare, in faza de acomodare cu Lucescu."
Deocamdata, nigerianul Taribo West este pe lista pasagerilor pentru Graz, asteptind sanctiunea clubului. Cea minima este destul de aspra, cea maxima – cedarea in strainatate.
Mai mult ca sigur ca nu intimplator, Inter Milano se afla in tratative avansate pentru achizitionarea aparatorului Dario Simic (23 ani) de la Croatia Zagreb, care este posibil sa soseasca chiar la finele acestei saptamini. Singurul factor care ar putea bloca transferul este eventuala victorie a Croatiei in fata lui Olympiakos si, implicit calificarea in sferturi. Dar si cluburile londoneze Arsenal si Tottenham sint interesate de jucatorul croat. Revenind la West, procuratorul nigerianului, Michel Basilevitch, se afla luni la Londra. Dupa citeva contacte cu Newcastle, el a petrecut mult timp la sediul clubului Arsenal. Un alt jucator in atentia milanezilor este conationalul lui West, Shakpoke de la Reggiana, un fundas suplu, curtat si de Lazio. (Nic. G)

Comentarii