N-a fost deloc o formalitate

luni, 15 noiembrie 1999, 00:00
2 MIN
 N-a fost deloc o formalitate

Poli Nena: Agrigoroaie – Timofte 6 (1 din 7 m), Adam 4, Zepciuc 4, Massari 7 (1), Ionescu 2, Onuta 1. Au mai jucat: Pralea, Chitoroaga 4 (3) si Ciocoiu 2.
Ambro: Tugurlan – Bogdan 4, Grumazescu 8 (4), Lazurca, S. Bursuc 2, Petricai 5, Grigoras 3. Au mai jucat: Radasanu si Senic.
Pentru ca oaspetii veneau la Iasi din postura ultimei clasate, Politehnica Nena si-a programat aceasta partida ca pe un joc scoala, in dorinta de a pregati defensiva pentru derby-ul din ultima etapa. Insa, Ambro s-a dovedit a fi o nuca extrem de tare, oricum mult superioara altor echipe, mai bine clasate. Si astfel au ajuns elevii antrenorilor Hatura si Ciocoiu sa traga din rasputeri in prima repriza pentru a mentine echilibrul. Apararile mobile si putin avansate ale combatantelor au fost primele coordonate in debut insa iesenii au preluat conducerea cu 2-0 (‘6). Se va dovedi apoi ca meciul nu era deloc unul scoala, gazdele nerusind sa treaca peste cele doua aruncari de la 7 m scoase de Chitoroaga si ratate de Timofte si Massari. Avind in Grumazescu un jucator masiv, fara multa tehnica dar cu un brat excelent (venit pe filiera Fibrex si care s-a antrenat si la Iasi in urma cu un an), sucevenii preiau initiativa si reusesc sa scoata un egal la pauza, intr-o perioada cind aruncarile lui Adam de la 9 m pareau singura solutie de perforare a portii adverse. La reluare, Chitoroaga ii ofera din nou sansa lui Timofte sa transforme un 7 m si gazdele trec la conducere. Mai siguri pe ei, marcind chiar si in inferioritate, iesenii se distanteaza apoi la 17-13 (’39). Fara Stelian Bursuc in teren (accidentat involuntar de Adam), sucevenii nu mai au parca aceeasi vivacitate, doar desele patrunderi pe culoar ale lui Petricai mentinind partida intr-un oarecare echilibru. Iesenii au scos insa asul din mineca, respectiv pe Marius Ciocoiu, care a ordonat atacul si a dat pase maiestre coechipierilor. Cum si Pralea, in poarta, s-a dovedit inspirat in citeva rinduri, victoria a venit firesc, la un scor mai consistent decit se prefigura in prima parte.
In alte doua partide desfasurate simbata, Moldosin a invins la Vaslui pe Uztel Ploiesti cu 22-20, iar CSU Ulpimex Galati s-a impus la Medgidia in fata Cimentului (scor 30-27). In etapa viitoare, ultima, Poli Nena va intilni, la Galati, liderul seriei, in mare derby al turului. (Lucian MINUT)

Comentarii