Nicu Roibescu arunca in lupta copilele

vineri, 17 octombrie 1997, 23:00
2 MIN
 Nicu Roibescu arunca in lupta copilele

Miercuri se va da startul intr-o noua editie a campionatului diviziei A de volei feminin. In prima etapa, Penicilina Iasi va primi, pe propriul teren, replica echipei vicecampioane, Rapid Metrorex Bucuresti. Incercind sa prefateze acest nou campionat, conducerea tehnica a Penicilinei a organizat, ieri, la sediul clubului, o conferinta de presa, in care au fost prezentate obiectivele echipei iesene in sezonul care sta sa inceapa. Antrenorul principal, Nicu Roibescu, a tinut sa precizeze ca editia de campionat 1997-1998 va fi pentru Penicilina una in care se va incerca din mers o schimbare de generatii, respectiv o intinerire a sextetului de baza. Tocmai de aceea, obiectivele principale ale Penicilinei in acest an vor fi mentinerea in primul esalon valoric si inchegarea unei garnituri de viitor, care sa poata atinge in urmatorii ani performante la fel de inalte ca si cele ale generatiilor precedente. Fata de sezonul trecut, nu a plecat si nu a venit nimeni la Penicilina. Au fost cooptate in lot doua jucatoare tinere, Axinte si Finaru, din echipa CSS Unirea, care a cucerit in vara titlul national la junioare. De asemenea, "veterana" Cati Covaliciuc s-a realaturat echipei, ea urmind sa joace numai daca va dovedi ca are un nivel de pregatire fizica corespunzator. Din pacate, una dintre piesele de baza ale Penicilinei, Cezara Ruxandoiu, s-a accidentat destul de grav in urma cu o saptamina si va fi indisponibila citeva luni. Ea este supectata de ruptura de menisc, urmind ca luni sa fie supusa unui control amanuntit la Bucuresti si – in cazul in care medicii vor decide asa – sa fie operata in cel mai scurt timp. In ciuda faptului ca este ingrijorat de aceasta "gaura" aparuta pe neasteptate in echipa, Nicu Roibescu (care va fi ajutat in acest an de doi antrenori secunzi, Aurelia Ichim si Nicolae Stanescu) a promis ca jucatoarele sale se vor incerca sa se bata de la egal la egal cu toate adversarele, si sa nu-si dezamageasca sustinatorii.
La conferinta de presa de ieri au fost prezenti Veniamin Munteanu si Ioan Nani, directorul general si respectiv directorul economic al SC "Antibiotice" SA, sponsorul echipei iesene. Si ei au sustinut necesitatea intineririi treptate a formatiei noastre, ca baza de pornire pentru succesele viitoare ale Penicilinei. Stiind ca eforturile facute de intreprinderea ieseana pentru sustinerea voleibalistelor nu sint deloc mici, nu putem decit sa salutam acest sprijin constant pe care colectivul de la "Antibiotice" il acorda de 35 de ani unei echipe care face cinste orasului.
Iata lotul de jucatoare cu care va aborda Penicilina noua editie de campionat: Cezara Ruxandoiu (22 de ani / 1,84 m), Amalia Popa (29 / 1.79 m), Daniela Dochia (19 / 1.80 m), Simona Simion (18 / 1.80 m), Cristina Androhovici (20 / 1.77 m), Adriana Giurgea (20 / 1.85 m), Laura Dulcianu (19 / 1.79 m), Sorina Marian (25 / 1.81 m), Tatiana Popa (32 / 1.82 m), Ecaterina Covaliciuc (37 / 1.75 m), Mihaela Formagiu (23 / 1.80 m), Andreea Cotoranu (20 / 1.89 m), Ioana Sirbu (20 / 1.75 m), Simona Finaru (19 / 1.80 m) si Anda Axinte (19 / 1.75 m). (Ion TEODOR)

Comentarii