O noua victorie in deplasare

duminică, 05 aprilie 1998, 23:00
2 MIN
 O noua victorie in deplasare

Poli Mecon: Timofte 7, Massari 5, Ciocoiu 4 (1 din 7 m), Pascutoi 3, Chirila 2, Varvaruc 2, Pralea, Agrigoroaie, Bocan, Iancu.
Pentru Cimentul , cei mai buni marcatori au fost: Tanase 5, Georgescu 5 si Grosu 4.
Au arbitrat: N. Popa (Pitesti) si C. Chitu (R. Vilcea).
Handbalistii de la Politehnica Mecon Iasi s-au deplasat simbata la Medgidia, unde aveau sa intilneasca o echipa aflata in partea inferioara a clasamentului, si care dorea sa obtina o victorie care sa-i indeparteze de zona retrogradarii. Chiar daca din motive familiale sau de sanatate oaspetii au fost privati de prezenta unor jucatori (Halauca, Budeanu, Ruginosu si Arvinte), ei s-au impus, confirmind cresterea valorica inregistrata in ultimul timp. Partida a fost una extrem de disputata, apriga, raportul de eliminari (7 – gazdele, 9 – oaspetii) spunind totul despre incrincenarea din teren. Elevii antrenorilor C. Schender si T. Daian au inceput mai slab, cu aceleasi ratari din situatii favorabile, sau cu o serie de greseli tehnice individuale. In aceste conditii, dobrogenii au luat avans si conduceau cu 7-2 in min. 10.
A urmat insa o perioada echilibrata, astfel ca Cimentul avea sase goluri avans, scor 13-7 (’23). Insa, din acel minut, iesenii au o revenire spectaculoasa, si pe fondul unei evolutii foarte bune ale portarului Agrigoroaie, reusesc sa inscrie gol dupa gol si stabilesc egalitatea la pauza. Repriza secunda avea sa fie una la fel de echilibrata, in care ambele echipe au luat conducerea pe rind. Cu Mihai Timofte in verva pe postul de conducator de joc, cu pivotul debutant Varvaruc foarte util pe semicerc, iesenii se lupta pentru victorie.
Disputa acerba avea sa aduca si doua descalificari in tabara ieseana pentru trei eliminari (Massari si Ciocoiu), dar si un cartonas galben antrenorului T. Daian, pentru proteste la deciziile arbitrilor. Ultimele minute aveau sa fie infernale. Oaspetii termina partida in doar patru jucatori de cimp si reusesc sa mentina avantajul pe tabela, gratie interventiilor exceptionale ale portarului Pralea. "Meciul a fost unul foarte disputat. Chiar daca am inceput mai ezitant, am eliminat greselile si ne-am batut pentru acest rezultat. Am reusit sa le stirnim baietilor apetitul pentru victorie, motiv pentru care sintem extrem de multumiti." – ne-a declarat prof. Tiberiu Daian. (Lucian MINUT)

Comentarii