Poli, in cautare perpetua

duminică, 11 iulie 2004, 23:00
3 MIN
 Poli, in cautare perpetua

Dupa evolutiile din meciurile amicale, antrenorul lui Poli Unirea Iasi, Vasile Simionas, este in continuare nemultumit de calitatea lotului de jucatori pe care-l are la dispozitie. Inca inainte de plecarea la Tiraspol, tehnicianul iesean a declarat ca mai are nevoie de un fundas stinga, un stoper, un mijlocas central si un virf, cu valori peste cele ale jucatorilor prezenti acum in Copou.
Faptul ca Simionas nu este multumit reiese si din gindurile de renuntare la doi dintre jucatorii adusi in probe, galateanul Cernat si germanul Feucht. Nici Sandru nu a confirmat, el urmind a mai fi urmarit, in timp ce situatia unui jucator mai vechi, Cercel, absent nemotivat in citeva zile, ramine neclara.
In aceste conditii, este foarte posibil ca Poli sa primeasca un nou aflux de jucatori in aceasta saptamina. Astazi este asteptat in Copou fundasul dreapta de la Laminorul Roman, Beceru, care are, insa, o situatie mai incurcata. Astfel, pentru transferul fotbalistului, iesenii trebuie sa negocieze cu patronul Metalului Plopeni, Marian Manea, care, in contul unei datorii de circa 26 000 $ avute de romascani fata de el, detine dezlegarea lui Beceru si, la alegere, a inca unui alt jucator al Laminorului. Divizionara A intentioneaza sa preia acest „pachet” insa nu stie pe cine sa mai aleaga de la romascani, pe linga Beceru, care se gindea sa plece in Italia. O alta pista este legata de Dinamo, care spune ca va mai vira lui Poli Unirea Iasi minimum un alt jucator. Astazi sint prevazute ultimele discutii pentru aducerea la Iasi a stoperului Onut si a fundasului stinga Rata, care, in ipoteza in care acordul intre parti se finalizeaza, vor fi cedati gratis, urmind a fi in coproprietate Poli – Dinamo.
Tot bucurestenii au demarat si actiunea necesara aducerii burkinezului Salif Nogo, care va fi dat definitiv Iasului, ca parte din transferul lui Adrian Cristea in curtea „ciinilor”.
In ceea ce priveste programul de pregatire, s-a renuntat la ideea unui turneu in strainatate, fiind preferat un nou cantonament intr-o zona a tarii in care se pot disputa mai multe jocuri de verificare. O decizie va fi luata cel tirziu marti, a doua zi iesenii urmind a parasi Copoul. Astazi, oficialii lui Poli vor astepta ca piinea calda plata de catre Dinamo a primei jumatati din suma de transfer a lui Cristea, 100 000 $, bani care vor tranzita repede conturile lui Poli, care are de achitat primele de promovare (circa 80 000 $), transferurile ploiestenilor Bitica si Paraschiv (30 000 $) precum si primele de instalare ale jucatorilor nou-veniti. (Ovidiu MINEA)
Minunea de la Tiraspol
Iesenii au ramas uimiti de cele vazute la Tiraspol, acolo unde au disputat vineri, in nocturna, un meci amical cu campioana Republicii Moldova, Serif, (scor, 1-0) o grupare la care, pe linga brazilieni, panamezi, ori jucatori din spatiul fostei URSS evolueaza si romanii Hutan, Cocis, Florescu, Lacusta si Chihaia. Delegatia ieseana a vizitat baza sportiva din Tirapsol, care, pe linga superba arena principala (cu 14 000 de locuri pe scaune), mai cuprinde un teren de antrenament impecabil, 3 terenuri de dimensiuni regulamentare cu gazon artifical (unul, acoperit!) si inca un stadion cu gazon artificial al unei scoli de fotbal cu o capacitate a tribunelor de 8000 de locuri! (OM)

Comentarii