Politehnica Moldrom cistiga turneul

duminică, 23 august 1998, 23:00
2 MIN
 Politehnica Moldrom cistiga turneul

Cea de-a III-a editie a Cupei "Moldrom" la baschet masculin s-a incheiat simbata la Sala Polivalenta din Iasi. Spre bucuria spectatorilor (surprinzator mai putini decit in primele doua zile), primul loc a revenit Politehnicii Moldrom Iasi, care a reusit sa invinga, extrem de clar, 101-83 (53-41), pe ocupanta locului IV in editia recenta de campionat, echipa Herlitz Mobex Tg. Mures. Partida a fost una deosebit de tare, date fiind rivalitatile existente intre cele doua formatii. Insa, beneficiind de forma buna a celor trei jucatori de peste Prut (Sestopal, Scutelnic si Mirisevschi – acesta din urma cel mai constant de-a lungul intregului turneu), de procentajul foarte bun la aruncari de trei puncte, iesenii au invins o echipa in care singurele piese de rezistenta au fost sirbii Zindovic si Ilic. In prima repriza, au iesit in evidenta Zindovic si Petovic, cu cite doua reusite de la distanta, dar, in special, Sestopal, un excelent servant si marcator in acelasi timp. Plecind cu avantaj consistent la vestiare (Mirisevschi reusind o aruncare de trei puncte in ultima secunda), gazdele au venit si mai motivate in partea a doua. Avind la un moment dat si avantaj de 22 de puncte, elevii antrenorilor Dragan Petricevic si Petre Magurean au zburdat pina in final, avind in Scutelnic un jolly-jocker in adevaratul sens al cuvintului. Cu un final in care tinerii si-au facut din nou simtita prezenta, gazdele au reusit o victorie de moral. "Felicit echipa mea pentru evolutia buna. N-am facut o campanie de transferari costisitoare ca echipa din Tg. Mures, dar sint multumit ca ma pot baza acum pe mai multi jucatori. Cred ca s-a vazut ca jucam cu mai putine bilbiieli ca la inceputul campionatului trecut. In ceea ce priveste achizitiile sint foarte multumit, ca si sponsorii de altfel. Remarc jocul lui Scutelnic si precizez faptul ca Petovic a evoluat doar la 60% din capacitate. Chiar daca mai are de dat jos 3-4 kilograme, a demonstrat ca este un jucator de valoare. Pata neagra a turneului o consider comportamentul unor jucatori care s-au aratat nemultumiti de conditiile pe care le-am oferit, aceleasi pentru toate echipele invitate." – a declarat antrenorul Dragan Petricevic. Au evoluat in acest joc: Scutelnic 23 (4X3), Mirisevschi 22 (3X3), Sestopal 20 (3X3), Petovic 16 (2X3), Anghel 11, Zetu 4, Burlacu 3, Murgoci 1, Vrinceanu 1, Moscalu, Nanescu respectiv Zindovic 23 (3X3), Ilic 19 (2X3), Palii 15, Cristescu 11 (3X3), Pintea 8, Denes 4, Corui 1, Nagy 1, S. Takacs, Ciocean.
In partida pentru locurile III-IV, Floare Bender a invins cu 78-66 (32-37), echipa CSU Romradiatoare Brasov. Principalii marcatori: Kuceras 19 (2X3), Jidkov 16, Sorocean 8 respectiv G. Calancea 14 (3X3), Gavrila 13 (3X3), Toyin 12 (1X3), Natter 8 (1X3), Horopciuc 8.
La final, au fost oferite cupe tuturor echipelor participante, dar si titlurile de cel mai bun marcator (Igor Jidkov – Floare Bender) si cel mai tehnic jucator (Alexandru Scutelnic – Politehnica Moldrom Iasi). (Lucian MINUT)

Comentarii