Povestire cu final asteptat

miercuri, 18 octombrie 2000, 23:00
2 MIN
 Povestire cu final asteptat

Penicilina: Dochia, T. Popa, Formagiu, Dulcianu, Androhovici, Ruxandoiu. Au mai jucat Cozma, A. Popa, Giurgea, Cantoreanu.
Unic: Constantinescu, Danoiu, Raita, Pasternak, Dumitrescu, Chivorchian. Au mai jucat Ivan, Jinga, Cosau, Cuejdeanu.
Au arbitrat: E. Cadir (Constanta), V. Ionescu (Bacau).
Puncte din serviciu: 5-1. Servicii gresite: 4-2.
Meciul de ieri dupa-amiaza nu putea, aduce, in mod normal nimic spectaculos in disputa pentru calificarea in sferturile de finala ale Cupei Romaniei la volei feminin. Cistigatoare a partidei din tur, de la Piatra Neamt, cu 3-0, Penicilina trebuia sa faca un simplu act de prezenta pe teren pentru a-si asigura urcarea in faza urmatoare a competitiei, unde urmeaza sa intilneasca invingatoarea dintre Rapid si Dacia Pitesti. Iesencele nu s-au multumit, insa, doar cu atit, ci au tinut sa-si delecteze suporterii fideli prezenti la sala cu un joc de calitate si cit mai spectaculos. De cealalta parte, oaspetele au incercat sa dea o replica cit mai dirza si sa demonstreze ca infringerea la scor din tur a fost un accident, dar au reusit foarte rar. In final, jucatoarele antrenate de Nicu Roibescu si Aurelia Ichim s-au impus fara probleme, cu 3-0, scor inregistrat in toate cele trei intilniri disputate de Penicilina cu Unic in aceasta toamna.
Primul set al partidei de ieri a debutat sub semnul echilibrului, dar iesencele au avur in permanenta un mic avans pe tabela de marcaj, conducind cu 3-1, 6-2 si 8-5. Oaspetele s-au apropiat pina la 9-8, insa, odata ajunsa la serviciu, Tatiana Popa a facut ravagii, ducind scorul la 15-9. De altfel, serviciul a fost ieri una din armele cistigatoare ale iesencelor, jucatoarele din Piatra Neamt fiind deseori surprinse descoperite in linia a doua de "torpilele" gazdelor. Diferenta de 5-6 puncte s-a pastrat apoi cu fidelitate pina la finalul setului, venit in urma unui as reusit de Dana Dochia.
A doua parte a disputei a avut o prima parte in care scorul a fost favorabil cind gazdelor, cind nemtecelor, poate si datorita faptului ca ridicatoarea Elena Cozma, introdusa de Nicu Roibescu in locul Danei Dochia, s-a "incalzit" mai greu. Apoi, insa, de la 9-9, profitind de serviciile foarte bune ale Mihaelei Formagiu si scapate si formal de grijile calificarii, iesencele au zburdat, cistigind zece mingi consecutive si ajungind la 19-9! Setul era jucat si eforturile considerabile ale Luciei Danoiu de a mai imblinzi severitatea scorului n-au facut decit ca diferenta de scor sa se reduca la 21-19. Finalul a fost din nou al nostru, cu Tatiana Popa excelenta in toate fazele jocului si cu proaspat casatorita Laura Dulcianu bataioasa la fiecare minge, setul incheindu-se dupa 17 minute.
De altfel, toate trei au durat cite 17 minute, ultimul dintre ele prilejuind intrarea in teren a Adrianei Giurgea si debutul in sextetul Penicilinei a tinerei si promitatoarei Mihaela Cantoreanu. In rest, aceeasi dominare relaxata a gazdelor, care nu au accelerat decit atunci cind a fost nevoie pentru a depasi o echipa oricum impacata cu soarta sa. (Ion TEODOR)

Comentarii