Punctele pierdute trebuie scoase din Ardeal

marți, 10 martie 1998, 00:00
3 MIN
 Punctele pierdute trebuie scoase din Ardeal

Generatii intregi de baschetbalisti ieseni au visat sa poata invinge o echipa titrata ca Dinamo, macar pe teren propriu. S-a intimplat prima data in toamna anului trecut, si toti visau ca acest lucru poate deveni permanenta. N-a fost sa fie, asta si din cauza ca iesenii n-au facut unul din cele mai bune jocuri ale lor. Supararea suporterilor este, intr-o oarecare masura, justificata, mai ales ca favoritii au pierdut la mustata. Insa, tot ei s-au bucurat si atunci cind preferatii lor cistigau (de doua ori la rind) in acelasi fel. Oricum, nimeni nu te condamna cind pierzi pe teren propriu in fata campionilor. Important este sa treci peste acest lucru si sa demonstrezi, prin rezultate, ca te afli printre echipele de valoare ale baschetului romanesc.
Nu cu mult timp in urma, doi antrenori au fost avertizati la sediul FRB in legatura cu declaratiile in ceea ce priveste arbitrajul. Cei doi, Dragan Petricevic si Victor David, s-au intilnit simbata la conferinta organizata la Hotelul Sport. Daca tehnicianul iesean a apreciat arbitrajul ca ireprosabil (si cam are dreptate), dinamovistul n-a spus nimic. La aceeasi conferinta de presa, directorul tehnic al oaspetilor, George Chiraleu, a tinut sa-i imbarbateze pe cei prezenti in sala, printr-un lung si plictisitor discurs in care a laudat echipa gazda. Multumim.
Partida de simbata a facut ca tribunele Salii Polivalente sa fie neincapatoare. Atmosfera a fost mai "sud-americana" ca oricind. Role, zeci de kilograme de confetti au fost aruncate de galeria ieseana pe tot parcursul meciului, care au solicitat la maximum persoanele ce se ocupa de intretinerea salii. In cursul saptaminii trecute, s-a vorbit foarte mult de organizarea show-ului din partida cu Dinamo. S-a spus ceva si despre majorete, dar antrenorul Petricevic a infirmat acest lucru, "ca sa nu creasca pulsul pe teren si in tribune". Laudabila initiativa a firmei "Moldrom" de a organiza un concurs de aruncari de la centrul terenului, cu premiu de un milion. Insa, una s-a anuntat si alta a iesit. Concurentii au fost cei care au dat din coate mai mult, in timp ce aruncarile de la centru s-au facut cu mingi de… tenis de cimp. Cum nimeni n-a plecat mai bogat, premiul s-a reportat pentru urmatorul meci al Politehnicii Moldrom, timp suficient pentru organizatori sa pregateasca mai serios concursul.
Paza si ordinea la meciul de simbata a fost asigurata de un impresionant numar de politisti. Nimic rau in asta, mai ales ca, nu demult, la Tg. Mures, un arbitru a fost lovit de un spectator, ceea ce a indemnat Federatia sa impuna echipelor organizatoare o siguranta crescuta. Insa, ne amintim ca, in toamna, cam acelasi lucru s-a intimplat la venirea dinamovistilor la Iasi. Mai mult, in campionatul trecut, pastrarea ordinii a fost apanajul militarilor cind Steaua a vizitat Iasul. Interesant de urmarit viitorul joc pe teren propriu al studentilor, cind vor primi vizita echipei Erbasu Steaua. Doua partide de foc vor urma pentru Politehnica Moldrom in aceasta saptamina. Miercuri la Cluj, cu Carbochim, plus simbata, la Tg. Mures, in prima etapa a returului grupei valorice 1-8. (Lucian MINUT)

Comentarii