Putine sperante

joi, 23 octombrie 2008, 21:01
2 MIN
 Putine sperante

Dupa trei etape scurse din acest sezon si evolutii modeste, echipa ieseana de baschet feminin s-a instalat confortabil in partea inferioara a ierarhiei si nu prea are sanse sa evadeze curind din zona. Daca saptamina trecuta fetele pregatite de cuplul Mihailescu-Boisteanu oricum nu erau cotate ca favorite in disputa cu campioana ICIM Arad, cam la fel se prezinta situatia in ceea ce priveste intilnirea de miine, una pe terenul vicecampioanei. Cu un antrenor maghiar la cirma CSS-LMK a suferit modificari importante in structura lotului, dupa ce "blocul tirgovistean" format din Brosovszky, Toma, Dinca si Iaroska a plecat dupa un an pentru a reconstitui multipla campioana din urbea dimboviteana. In urma au mai ramas totusi nume grele (Vass, Ambrus, Diatta si ex-ieseanca Cazac) si s-a apelat masiv la forte proaspete: americanca Zoll (fundas de 22 ani), unguroaica Kajdacsi (pivot de 29 ani), sirboaica Matovic (extrema de 20 de ani), moldoveanca Tatarinova (fundas de 20 de ani din prima liga rusa) plus ex-aradeanca de 24 de ani Nagy. In noua formula echipa covasneana a contrariat totusi cu rezultatele de pina acum. Dupa un succes zdrobitor cu CSM Oradea in Cupa Romaniei CSS-LMK a cistigat lejer la Cluj dar si-a trecut in cont si o infringere la Rm. Vilcea, al treilea joc al sezonului (cu Oradea) fiind aminat pentru duminica, adica a doua zi dupa confruntarea cu Politehnica-National. De partea cealalta oaspetele au probleme serioase cu omogenizarea iar noutatile din lot n-au reusit pina acum sa aduca acel plus valoric asteptat. Cele doua echipe s-au mai intilnit in urma cu o luna si jumatate in trei partide amicale programate la Sf. Gheorghe iar gazdele au cistigat atunci pe linie: 71-83, 51-96, 70-89. Poate si de aceea este greu de crezut ca Politehnica-National va reusi surpriza miine dar este de asteptat ca jocul studentelor sa sufere imbunatatiri evidente, care sa ofere sperante macar pentru etapele urmatoare, atunci cind in fata vor aparea adversari mai apropiati valoric.

Celelalte partide ale etapei a IV-a: Teleorman Alexandria – Rapid Bucuresti, SCM Craiova – Olimpia Bucuresti, ICIM Arad – MCM Tirgoviste, CSM Satu Mare – CET Govora, Sportul Studentesc Bucuresti – CSM Oradea si U-LPS Alba Iulia – U TCRE Cluj.

  

 

Catre al doilea succes

baietii de la Politehnica joaca pe malul Dunarii cu Phoenix

Fara infringere in partidele din ultimele doua sezoane cu a doua echipa din orasul galatean, formatia pregatita de Costel Moscalu pleaca favorita si in disputa programata miine, a doua etapa din esalonul secund. Dupa ce a facut spectacol cu CSM Focsani este de asteptat ca oaspetii sa repete figura si cu Phoenix, un antrenament bun inaintea rundei urmatoare cind la Iasi va veni CSM Bucuresti, o formatie cu pretentii si care a ajuns si ea la turneul final in sezonul precedent.

Comentarii