"Am cistigat pentru Hildan"

duminică, 17 iunie 2001, 23:00
3 MIN
 "Am cistigat pentru Hildan"

La finala Cupei Romaniei a asistat premierul Romaniei, Adrian Nastase, linga care a stat la tribuna oficiala ministrul Tineretului si Sportului, Georgiu Gingaras. Directorul general al clubului Dinamo, Mircea Stoenescu, a privit meciul de la masa presei, asa cum a facut-o si anul trecut, cind formatia dinamovista a cistigat Cupa Romaniei. "Este si o superstitie si imi doresc ca rezultatul sa fie ca cel de anul trecut, dar pe stadionul Lia Manoliu imi place cel mai mult sa stau la masa presei. Chiar mai mult decit la tribuna oficiala", a spus Stoenescu, inainte de inceputul partidei. Tot de la masa presei au urmarit meciul si antrenorul formatiei FC National, Cosmin Olaroiu, precum si jucatorul dinamovist Florentin Petre. Autocarul formatiei dinamoviste a plecat de la stadion fara Ionut Lupescu, care a iesit de la vestiare dupa ce autobuzul plecase. Lupescu a parasit stadionul cu masina unui angajat al clubului Dinamo. Arbitrul partidei, elvetianul Urs Meier, a declarat ca a fost un meci foarte interesant, o finala buna, care nu a diferit cu nimic de partidele internationale la care a mai oficiat. "Am fost surprins de formatia Rocar, care a jucat foarte bine si cred ca tot meciul a fost foarte frumos pentru public", a spus Meier, care a precizat ca in meciul de simbata i-a simtit lipsa lui Nicolae Grigorescu, cu care este bun prieten. "Urmatoarea finala fara Grigorescu va fi un fiasco", a spus in gluma Urs Meier.
Dupa meci, Cornel Dinu, antrenorul lui Dinamo, a declarat: "A fost o finala onorata de ambele combatante, cu sase goluri, cu rasturnari de situatie si cu un outsider care a jucat fara complexe, lucruri ce au dat suspans acestei intilniri. Il felicit pe Dumitru Dumitriu pentru jocul prestat de echipa sa, care a dovedit ca a ajuns meritat in finala Cupei Romaniei. Atuurile noastre au fost luciditatea din a doua repriza, precum si coeziunea jucatorilor care veneau dupa un an plin de greutati si necazuri. A fost o victorie in memoria celui care a fost Catalin Hildan. Am primit doua goluri din cauza neatentiei fundasilor, dar am putut reveni in partea a doua si asta datorita luciditatii lui Ionut Lupescu si remarcabilei abnegatii a lui Gheorghe Mihali. Probabil ca atacantii Marius Niculae si Adrian Mihalcea vor fi transferati in aceasta vara, deoarece cluburile din Romania continua sa traiasca din vinzarea de jucatori. Vom incerca sa aducem alti fotbalisti tineri carora sa le imprimam spiritul de lupta si sacrificiu al <ciinilor>".
La rindul sau, Dumitru Dumitriu, principalul echipei Rocar Bucuresti, a spus: "In primul rind, as vrea sa-i multumesc lui Cornel Dinu pentru aprecieri si sa declar ca Dinamo a fost superioara in acest meci. Accidentarea lui Ionut Voicu, precum si absentele lui Daniel Prodan si Marius Luca s-au vazut, Rocar nemaifiind aceeasi echipa incisiva. Una peste alta, cred ca a fost un spectacol placut, la care am participat si noi atit cit am putut. Voi ramine in continuare la Rocar si va promit ca, dupa un an in Divizia B, vom reveni in prima liga. Sint foarte suparat pe portarul Florentin Radulescu, care a gafat nepermis la golul doi al dinamovistilor. Ceea ce ma nelinisteste este faptul ca Radulescu nu este la prima gafa. In sezonul viitor, de la Rocar nu vor pleca decit Victoras Iacob si Cezar Dinu, ambii la Universitatea Craiova, si Daniel Prodan".
Marius Niculae, autorul a doua goluri pentru invingatori, crede ca: "Am jucat acest meci cu gindul la Catalin Hildan, in memoria lui. Eu dedic golurile pe care le-am marcat lui Catalin si familiei sale. La pauza a fost greu, dar am crezut in sansa noastra si am crezut ca putem reveni de la orice scor. Atuul nostru a fost ca fiecare am luptat pentru echipa, nu pentru interesul personal".

Comentarii