Sase, vin artistii Sudului!

vineri, 11 mai 2012, 21:40
2 MIN
 Sase, vin artistii Sudului!

Rugbistii ieseni au o noua misiune dificila maine, contra echipei de pe Litoral, o formatie care, datorita importului masiv de jucatori din emisfera australa, a ajuns sa fie considerata una dintre favoritele la titlu. Nici acum afirmatia nu este prea departe de adevar, insa deocamdata colectia de stele a antrenorului Cristian Branescu nu s-a constituit inca intr-o echipa adevarata. Totusi, in etapa precedenta tomitanii au reusit sa invinga campioana, Stiinta Baia Mare, cu 17-11 si pare a fi intrata in ritm. Deocamdata, Farul ocupa locul IV, dupa sase etape, cu trei victorii si doua infrangeri (acasa cu Timisoara si pe terenul Stelei), una dintre victorii fiind obtinute in prima etapa, in deplasare cu Dinamo, printr-un eseu realizat in ultimul minut, dupa ce dinamovistii dominasera autoritar meciul. Nici in etapa a II-a la Cluj, dobrogenii nu au excelat, castigind de-abia cu 29-25 meciul cu echipa care, in acest moment, tine vartos lanterna clasamentului.

Farul Constanta are nu mai putin de 15 jucatori straini: sapte namibieni, cinci sud-africani si trei fijieni. Sud-africanii joaca toti pe inaintare, in timp ce namibienii si fijienii evolueaza in compartimentele usoare echipei, linia de treisferturi, rapida si mobila fiind principalul atu al formatiei constantene. In ultimul meci, cu Baia Mare, s-a remarcat aripa McGrath van Wyk (namibian) autor a doua eseuri. In staff-ul tehnic, alaturi de Cristi Branescu, a aparut si un antrenor sud-african, Collin Lloyd pe postul de coordonator tehnic. Forta mai redusa a gramezii, in raport cu celelalte echipe fruntase, dar si lipsa unui transformeur pe masura liniei de treisferturi, sunt punctele slabe ale echipei care va evolua, maine, pe stadionul din Tatarasi. Meciul poate fi urmarit si pe internet, la adresa rugbytv.ro, insa credem ca amatorii acestui sport nu vor rata prilejul de a vedea la lucru o echipa cu adevarat eclatanta, care, pe masura omogenizarii, s-ar putea angaja in lupta pentru titlu. Si mai speram ca la spectacolul rugbistic de maine, vor contribui si elevii trio-ului Constantin Verives – Ioan Iftode – Florin Bas. Veniti la rugby ca se merita!

Etapa a VI-a a Superligii mai programeaza astazi partidele CSU Cluj – Steaua (ora 10:00, rugbytv.ro) si CSM – Dinamo (15:00, GSP TV), iar maine derbiul Stiinta Baia Mare – RCMUV Timisoara (15:00, GSP TV).

Comentarii