Sportul fara frontiere

miercuri, 19 septembrie 2001, 23:00
3 MIN
 Sportul fara frontiere

Marea noastra majoritate nu si-ar putea inchipui ca intr-o comuna a judetului Iasi exista un complex sportiv de amploare, in plina dezvoltare, de genul caruia nu vezi de obicei decit in orasele cu ceva "stare". Si totusi la Popricani acest vis a devenit realitate: cine are curiozitatea sa viziteze scoala locala va avea surpriza de a descoperi in imediata ei vecinatate un teren de baschet nou amenajat si o cladire renovata, ce adaposteste o sala de gimnastica si fitness, una de lupte si arte martiale si una pentru tenis de masa, astfel utilate incit sa se poata desfasura activitati si competitii sportive in cele mai bune conditii. Surpriza ar fi mare in continuare daca ati afla ca se string fonduri pentru reamenajarea terenului de handbal si chiar pentru realizarea unui teren de rugby, sport care nu a fost practicat niciodata pina acum la Popricani, dar pentru care se pare ca exista o mare afinitate a localnicilor.
Marele merit al acestor realizari apartine organizatiei non-guvernamentale franceze "Sport Sans Frontieres", care are ca obiectiv dezvoltarea practicarii sportului in intreaga lume si care – impreuna cu asociatiile franceze "Essai" si "Parentheses", a strins fonduri in valoare de 350.000 de franci francezi (aproximativ 1,4 miliarde de lei!) pentru ridicarea acestui amplu complex sportiv la Popricani. Bineinteles ca marea majoritate a localnicilor au sprijinit cu entuziasm acest proiect, multi lucrind ca voluntari in diferite faze ale procesului de constructie, cu gindul ca in curind vor putea practica sporturile preferate in conditii la care nici nu ar fi visat cu un an in urma (e bine de mentionat ca aproape jumatate din cei 7.000 de locuitori ai comunei iesene au virsta sub 25 de ani…)
Bineinteles ca acest proiect nu ar fi putut prinde viata fara ajutorul consistent al unor companii cu participatiune franceza reprezentate in Romania, care l-au sponsorizat cu sume de bani si prin furnizarea unor materiale de constructii: SOROCAM, AVENTIS CORPSCIENCE, COLAS FRANTA, EGETRA, ESTWEST INFORMATIQUE ROMANIA si MATRA NORTEL. Numele noului club care va lua nastere la Popricani si la al carui statut juridic se lucreaza in aceste zile este Asociatia Sportiva Olimpia Popricani, viitorul sau presedinte urmind a fi Dan Palimaru, unul dintre cei care s-a angajat cu trup si suflet in realizarea acestui proiect. De la el si de la tinarul Denis Zins, seful de proiect din partea "Sport Sans Frontieres" am aflat ca se intentioneaza aducerea la Popricani a unui antrenor de fitness si al unuia de tenis de masa, crearea unor grupe de juniori la fotbal, renovarea si modernizarea vestiarelor si bineinteles fundamentarea unui proiect care sa permita sustinerea financiara a noului club, care sa poata functiona autonom.
Cei care, poate, nu cred ca toate acestea s-au putut realiza intr-o comuna de linga Iasi, nici foarte mare, nici bogata, sint asteptati la Popricani duminica, cind va avea loc inaugurarea noului complex sportiv. La ora 11.00 va avea loc un meci de fotbal sustinut de echipa locala Olimpia in Divizia D, apoi, de la ora 13.00, primarul comunei Popricani va oficia inaugurarea complexului. De la ora 14.00 se va deschide oficial sala de fitness, va incepe un concurs de tenis de masa si va avea loc o demonstratie de lupte si arte martiale, sub directa indrumare a cunoscutului Stefan Timofte, conducatorul clubului Zanshin Tomesti. (Ion TEODOR)

Comentarii