Spre o Liga a Europei de Est

miercuri, 16 noiembrie 2011, 22:51
2 MIN
 Spre o Liga a Europei de Est

Infiintarea ligii isi propune cresterea competitivitatii si a fortei financiare a cluburilor din regiune. "Am discutat in mai multe rinduri situatia si problemele din regiune si am fost de acord ca fotbalul din Europa de Est ramine tot mai mult in urma celui din Europa Centrala si de Est. Din acest motiv, e foarte dificil accesul cluburilor noastre in Liga Campionilor si Europa League", a declarat organizatorul intilnirii, Dimitar Borisov, presedintele clubului TSKA Sofia.  "Sint foarte bucuros sa ma aflu aici, deoarece sustinem pe deplin ideea", a declarat, din partea clubului Dinamo, directorul pentru relatii internationale Adrian Alexandrescu, care a reprezentat si alte cluburi din Romania.
Conform lui Borisov, planul este "crearea unei asociatii voluntare, care sa lucreze in coordonare cu federatiile nationale sub supravegherea UEFA, in acord cu regulile lor. E prima intilnire si inca mai discutam detalii, dar am informat UEFA despre planurile noastre. Nu vad nici un motiv pentru ca UEFA sa nu se implice, fiindca speram sa infiintam un turneu atractiv si solid din punct de vedere financiar".
El a adaugat ca posibili sponsori si-au trimis reprezentantii si sint gata sa investeasca in competitie odata ce va fi primit acordul UEFA. Borisov spera ca proiectul noii competitii va fi gata in urmatoarele trei luni, perioada in care vor mai avea loc doua sau trei reuniuni. Urmatoarea va avea loc probabil la Belgrad, pe 25 noiembrie. Dinamo Bucuresti a anuntat ca va gazdui alta reuniune in decembrie.  "Nu vrem sa facem concurenta altor competitii europene", a declarat Vladan Lukic, presedintele Stelei Rosii. "Dimpotriva, Liga Campionilor si Europa League au fost intotdeauna prioritatea noastra. Vrem ca noua liga sa fie stabila economic si sa aiba sponsori puternici. Am dori sa gasim o alternativa si sa-i ajutam pe jucatorii si pe fanii nostri sa aiba parte de meciuri mari de-a lungul intregului an", a adaugat el.
Ideea unei Ligi Balcanice a aparut acum citiva ani, dar in prezent sint interesate si formatii din Rusia, Ucraina, R. Moldova si Cipru. Saptamina viitoare sint programate discutii cu echipe din Turcia si Grecia. Conform planului initial, competitia va avea loc din septembrie pina in mai, cu 32 de echipe. La inceput vor fi opt grupe a cite patru echipe, apoi vor urma fazele eliminatorii. Echipele care nu trec de faza grupelor in Liga Campionilor si Europa League vor putea participa in fazele eliminatorii ale acestei competitii, dupa Anul Nou. (AGERPRES)

Comentarii