Superliga se intoarce

marți, 22 aprilie 2003, 23:00
2 MIN
 Superliga se intoarce

Pentru voleibalistele de la Penicilina sezonul urmator nu va mai semana cu cel recent incheiat chiar si pentru simplul fapt ca de curind s-a hotarit schimbarea sistemului competitional la Divizia A, incepind cu editia de campionat 2003/2004. Dupa cum se stie, din Divizia A a retrogradat Braiconf Braila si Chimia Rm. Vilcea si au promovat din Divizia B Politehnica Timisoara si Universitatea Cluj.
Cele 12 formatii din prima liga vor fi repartizate in doua serii a cite sase echipe. In prima serie vor juca noua campioana, RATB Petrom Bucuresti, alaturi de Rapid, CSM Pitesti, Penicilina Iasi, Gaz Tg. Mures si Universitatea Cluj, iar in cealalta serie vor evolua echipele Unic Piatra Neamt, Stiinta Bacau, Dinamo, CSU Metal Galati, Oil Terminal Constanta si Politehnica Timisoara. In fiecare din aceste serii se vor disputa jocuri tur-retur in intervalul octombrie – decembrie 2003, iar la finalul acestei parti a campionatului, primele patru echipe din fiecare grupa vor forma prima divizie, care va purta numele de Superliga A1. Ultimele doua clasate
din fiecare grupa, plus primele sase echipe din fiecare serie a Diviziei B, vor fi impartite in doua serii a cite opt echipe, pe criterii geografice (A2 Est si A2 Vest).
Cele opt formatii care vor forma Superliga A1 vor juca intre ele in meciuri tur-retur, in perioada februarie – martie 2004, intocmindu-se un clasament
1-8. Avind la baza acest clasament, se vor desfasura jocuri in sistemul play-off 1-8, dupa formula din actualul campionat al Diviziei A, adica echipa clasata pe locul 1 va intilni formatia clasata pe pozitia a 8-a, formatia de pe locul 2 va juca cu cea de pe locul 7 si asa mai departe. Dupa disputarea celor trei etape ale play-off-ului se va stabili echipa campioana, precum si formatiile care vor participa in urmatoarea editie a cupelor europene, mai precis ocupantele locurilor 2 si 3.
De asemenea, ocupantele locurilor 7 si 8, dupa disputarea play-off-ului, vor
juca in turneul de baraj pentru mentinerea / promovarea in Superliga A1,
alaturi de cistigatoarele celor doua serii A2 Est si A2 Vest.
Cupa Romaniei se va disputa, ca si in acest an, doar intre echipele care se inscriu in competitie. Nu vor mai exista formatii cotate cap de serie, urmind a se efectua tragere la sorti inaintea fiecarui tur. Cu exceptia finalei, care va fi organizata intr-un singur meci, la Bucuresti, toate celelalte partide din Cupa Romaniei vor avea loc in sistem tur-retur. In fine, o alta noutate pentru viitorul sezon este aceea ca echipele din campionatul intern de volei vor putea introduce pe teren in acelasi timp oricite jucatoare straine doresc si nu maxim trei, ca pina acum. (Ion TEODOR)

Comentarii