Ashleigh Barty şi Naomi Osaka au pornit în forţă la Turneul Campioanelor

luni, 28 octombrie 2019, 02:43
4 MIN
 Ashleigh Barty şi Naomi Osaka au pornit în forţă la Turneul Campioanelor

Astăzi debutează, după ora 14:00, Simona Halep, într-un meci cu Bianca Andreescu. Tecău şi Rojer s-au impus la Basel şi s-au calificat în finalele ATP de la Londra

 

*Ieri a început la Shenzhen „Turneul Campioanelor”, finala anuală a sezonului WTA. Primele meciuri au avut loc în Grupa Roşie. Naomi Osaka (3 WTA) a învins-o în meciul inaugural pe sportiva cehă Petra Kvitova, scor 7-6, 4-6, 6-4 în două ore şi 39 de minute. Kvitova, veterana turneului, a început mai bine partida, făcând break încă din debutul jocului. Ulterior, Osaka s-a redresat şi a egalat la patru, trimiţând setul în tie-break, acolo unde s-a impus clar, scor 7-1. Setul secund a debutat într-o manieră similară, cu game câştigat pe serviciul adversarei de Petra Kvitova. Deşi a fost egalată din nou, la fel ca în primul act, sportiva din Cehia a făcut un nou break, la scorul de 5-4, şi a trimis meciul în decisiv. Ultimul act a părut mai dezechilibrat, Osaka conducând cu 5-2 şi având două şanse de a încheia partida. Totuşi, Kvitova a salvat cele două mingi şi a prelungit meciul, însă doar până la 6-4 în favoarea niponei. Partida dintre cele două a fost o reeditare a finalei Australian Open din acest an. Atunci, Naomi Osaka se impunea tot în trei seturi, scor 7-6, 5-7, 6-4. Tot în trei seturi s-a impus şi liderul mondial, australianca Ashleigh Barty în faţa elveţiencei Belinda Bencic. Scorul a fost 5-7, 6-1, 6-3. În primul set, cele două sportive şi-au împărţit o serie lungă de game-uri. La scorul de 5-5, Belinda Bencic a reuşit un break în faţa lui Barty şi s-a impus 7-5. În setul următor, Belinda Bencic a avut o evoluţie slabă, Barty reuşind două mingi de break în faţa elveţiencei. Bencic a avut din nou două servicii pierdute în setul decisiv, Barty reuşind să obţină victoria după aproximativ două ore de joc. Astăzi au loc primele jocuri din grupa Violet: 12.30, sportiva cehă Karolina Pliskova (2 WTA) va da piept cu ucraineanca Elina Svitolina (8 WTA) deţinătoarea trofeului. ora Apoi, Simona Halep (5WTA) va juca, nu mai devreme de ora 14.00, împotriva sportivei canadiene de origine română Bianca Andreescu (4 WTA).

*Horia Tecău şi partenerul său de dublu, olandezul Jean-Julien Rojer au câştigat turneul de 500 puncte de la Basel. După ce au întrecut, în semifinale, echipa Ivan Dodig/Filip Polasek (Croaţa/Slovacia), scor 6-7, 7-6, 10-5, Horia şi Juuls au învins perechea americană Taylor Fritz/Reilly Opelka (SUA),scor 7-5, 6-3 în finala care a durat 69 de minute. Prin acest turneu, perechea Rojer / Tecău şi-a asigurat calificarea la Trneul Campionilor de la Londra (10-17 noiembrie). Tecău şi Rojer alcătuiesc a cincea pereche care îşi asigură prezenţa la finala sezonului. Ei au câştigat trofeul în 2016, când au trecut în ultimul act de Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna, scor 6-4, 6-3. Ultima dată ei au participat în 2017 la Turneul Campionilor, când nu au câştigat niciun meci în faza grupelor. Pentru Tecău, aceasta va fi a şasea participare la Turneul Campionilor, patru alături de Rojer şi două cu suedezul Robert Lindstedt. Singura dată când românul a trecut de grupe a fost atunci când a câştigat trofeul. Revenind la Basel, Roger Federer (3ATP) a câştigat finala de simplu pentru a zecea oară, dispunând cu scorul de 6-2, 6-2 de australianul Alex de Minaur (28).

Turneul masculin de 500 de puncte de la Viena a fost câştigat de austriacul Dominic Thiem (5 ATP), care l-a depăşit pe argentinianul Diego Schwartzman, scor 3-6, 6-4, 6-3. Thiem, 26 de ani, s-a impus după un meci care a durat două ore şi 25 de minute, câştigând pentru prima dată turneul din capitala ţării sale, al XVI-lea turneu din carieră, al cincilea în acest an.

*Arîna Sabalenka (Belarus, 14 WTA) a învins-o pe olandeza Kiki Bertens cu scorul de 6-4, 6-3 şi a câştigat WTA Elite Trophy de la Zhuhai. În semiginale, Sabalenko a învins-o cu 7-5, 7-6 pe Karolina Muchova (Cehia, 26), iar Bertens s-a impus cu 2-6, 6-3, 6-4 în faţa jucătoarei chineze Zheng Saisai (40).

*După ce a trecut de italianca Jasmine Paolini cu 7-6, 6-2 şi de jucătoarea din Paraguay, Veronica Cepede, românca Irina Begu (favorita nr. 4) a pierdut finala turneului ITF de la Szekesfehervar, cu premii de 100.000 de dolari. Ea a cedat în ultimul act, scor 4-6, 6-3, 3-6 în faţa muntenegrencei Danka Kovinic, favorita numărul trei.

 

Comentarii