Cum îl iau liberalii în râs pe primarul interimar al Iaşului: „Domnule Gheorghe Chirica”…

sâmbătă, 20 iunie 2015, 17:30
2 MIN
 Cum îl iau liberalii în râs pe primarul interimar al Iaşului: „Domnule Gheorghe Chirica”…

Liderul grupului de consilieri locali ai PNL Iaşi, Marius Dangă, este de părere că primarul interimar Mihai Chirica seamănă la atitudine cu primarul suspendat Gheorghe Nichita. Cea mai mare nemulţumire a sa este legată de intenţia municipalităţii de a lua un credit pentru RATP, deşi ar putea atrage fonduri europene pe axa de transport. Redăm integral comunicatul transmis de Marius Dangă:

"Cea mai arzătoare problemă a ieșenilor, transportul public, este tratată în bășcălie de dl. Mihai Chirica. Din păcate, această bășcălie și iresponsabilitate este plătită scump de ieșeni: 20 mil euro. Aceștia bani, pe care Primăria vrea să îi împrumute, vor trebui plătiți din taxele și impozitele fiecărui ieșean. Este absurd, în condițiile în care Uniunea Europeană pune la dispoziție fonduri pentru modernizarea transportului public.

Ghidul general POR 2014-2020 prevede ca obligatorie existența unei Strategii integrate de dezvoltare urbană, a unui Plan de mobilitate urbană durabilă, abordarea soluţiilor de transport în mod unitar la nivel de municipiu şi Zonă Metropolitană, ca şi delegarea gestiunii serviciului de transport în baza Regulamentului 1370/2007 adoptat de Parlamentul European.

În loc să își ocupe timpul util, rezolvând aceste probleme, dl. Mihai Chirica se dovedește a fi copia fidelă a nașului său politic, Gheorghe Nichita: plin de aroganță, fără o minimă cultură a dialogului și fără idei.

Domnule Gheorghe Chirica, vă cer demisia! Cu dvs. în fruntea Primăriei, condamnați ieșenii să plătească din buzunarele lor împrumuturi care vor amaneta viitorul orașului, în loc să absorbiți fonduri nerambursabile de la UE.

Pun la dispoziția tuturor celor interesați documentele care arată că falimentul RATP a fost produs de Primăria Iași prin nerespectarea contractului de delegare și mă întreb ce a păzit Camera de Conturi până acum pe acest subiect, precizează Marius Dangă.

 

Comentarii