Meci cu miză imensă. Gaz Metan – CSM Poli Iaşi 0-2 (0-1) FINAL. Pedro (’37), Jo (’81)

vineri, 20 octombrie 2017, 16:30
4 MIN
 Meci cu miză imensă. Gaz Metan – CSM Poli Iaşi 0-2 (0-1) FINAL. Pedro (’37), Jo (’81)

Joc in etapa a XV-a a Ligii I de fotbal

0-2, min 81: Jo primeşte o pasă în adâncime, acţiune individuală, trece de Khubutia şi îl învinge pe Greab cu o “scăriţă.

'57 – Jo,cere un penalty la marginea careului, dupa un plonjon in interior. Nu i se acorda, dar nici nu primeste "galben".

'54 – Manole, sut de la 40 de metri, prins cu emotii de Kelava

’52: Mihalache, nemarcat pune capul după cornerul executat de Jo, dar mingea nu nimereşte cadrul

’45: Jo, şut înşelător din afara careului, de puţin pe lângă poartă

'0-1, min. 37: Pedro reia în plasă o minge respinsă de Greab la şutul lui Platini

’35: neatenţie Kelava, Manole a încercat să reia, dar portarul Iaşului revine.

’28 – Lokaj caută colţul lung din apropierea tuşei, Kelava este atent.

’26 – Ciocnire cap în cap Jo-Khubutia, georgianul îşi revine primul

’19 – încă o fază risipită de Jo, lovitură liberă de la 18 metri, mult peste bară.

’17: Pedro, şut anemic de la marginea careului mult peste poartă.

’11: centrare de Vriese, Kelava prinde, după oarece ezitări, din faţa lui Lokaj

‘9: şut telefonat Cioinac, prinde Greab fără probleme

‘2: Panţîru, din afara careului, pe lângă poartă

‘1 – mare ocazie a gazdelor, Lokaj trece prin apărarea ieşeană, pasează spre Chamed care finalizează ca un începător

……………

 

Formaţiile de start

Gaz Metan: Greab – Zderic, Sîrghi ('60 -Danci), Khubutia, De Vriese ('46 – Curtean) – Neagu, Bic  – Romeo, Manole, Chamed ('54 – Golubovic) – Lokaj. Antrenor: Cristian Pustai

CSM: Kelava – Sin, Mihalache, Frăsinescu, Bădic – Qaka, Cioinac – Platini ('79 – Spataru), Pedro, Panţîru ('82 – Danale) – Jo (’90 – Cissé.. Antrenor: Flavius Stoican.

Arbitri: Andrei Antonie (Bucureşti) – Marius Nicoară (Turnu Severin), George Neacşu (Câmpulung).

Cartonaşe galbene: Neagu, Lokaj 2/ Jo, Bădic

Eliminare: Lokaj (‘90^3).

 

LIVETEXT REALIZAT DE ZIARUL DE IASI.

………………………..

 

CSM Politehnica Iaşi deschide a doua etapă a returului sezonului regulat al eşalonului întâi de fotbal. Astăzi, la Mediaş, formaţia antrenată de Flavius Stoican întâlneşte Gaz Metan, într-un meci extrem de important.

Moldovenii susţin că nu au renunţat la ideea de a ataca play-off-ul, ţinta stabilită în vară, însă, la acest moment, sunt mai aproape de locul XII, care generează frisoane legate de retrogradare, decât de poziţia a VI-a. De aceea, un eşec astăzi ar însemna pentru ieşeni nu numai spulberarea iluziilor legate de locurile fruntaşe ci şi intrarea clară în ecuaţia retrogradării.

Medieşenii au şi ei calculele lor, posibilitatea de a părăsi, fie şi pentru o zi, penultimul loc, XIII, care retrogradează direct şi urcarea pe poziţia de baraj ori apropierea la trei puncte de ieşeni în cazul unui succes fiind un imbold important pentru trupa pregătită de Cristi Pustai. Ardelenii au şi avantajul faptului că sunt la al treilea joc consecutiv pe teren propriu, oboseala deplasărilor lipsind pentru trupa la care evoluează, printre alţii, şi fostul atacant al CSM, Bojan Golubovic.

Antrenorul oaspeţilor, Flavius Stoican, este conştient de importanţa majoră a disputei: ‘Este un meci care ne poate întreţine gândurile de atacare a play-off-ului. Pentru asta, trebuie să jucăm bine, să luăm puncte. Trebuie să fim atenţi, să nu mai facem greşeli elementare. Mediaşul joacă bine acasă, însă noi putem să obţinem un rezultat bun”. Tehnicianul nu va conta astăzi pe patru jucători: căpitanul echipei, Andrei Cristea, este suspendat, Gabriel Bosoi este accidentat, William Kizito a absentat din cauza documentelor necesare pentru viză, iar noul venit Vitalijs Jagodinskis nu a fost cooptat în lotul care a făcut deplasarea pentru că nu s-a adaptat încă. În schimb, Ionuţ Cioinac şi Marius Chelaru, care au lipsit runda precedentă, în disputa contra Craiovei, din cauza unor răceli, şi-au revenit şi sunt apţi de joc.

Tiago, care a comis o nouă eroare majoră, etapa trecută, în meciul contra CS U Craiova, nu a fost inclus în lotul care a făcut deplasarea, pe postul de fundaş dreapta studiindu-se varianta folosirii lui Sin. Dileme privind alcătuirea primului “11” sunt şi în ofensivă. Pedro şi Ştefănescu se luptă pentru locul din spatele vârfului, care, foarte probabil, va fi Jo, deoarece Cissé dezamăgind când a fost titularizat, la Ovidiu, cu Viitorul.

Ieşenii au ajuns ieri, la Cluj, cu avionul, care a avut o întârziere de două ore şi au continuat drumul cu autocarul până la Mediaş, unde s-au antrenat aseară. CSM se va întoarce acasă sâmbătă, cu avionul, de la Cluj, unde va dormi vineri noapte.

 

Comentarii