Serena Williams a făcut un circ de zile mari în finala US Open. A pierdut categoric!

duminică, 09 septembrie 2018, 08:00
3 MIN
 Serena Williams a făcut un circ de zile mari în finala US Open. A pierdut categoric!

Jucătoarea japoneză Naomi Osaka, locul 19 WTA şi cap de serie numărul 20, a câştigat, sâmbătă, turneul US Open, învingând-o în finală pe americanca Serena Williams, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 17, scor 6-2, 6-4. Osaka s-a impus într-o oră şi 19 minute.

În setul doi, Serena Williams a avut o dispută cu arbitrul de scaun, ceea ce i-a atras o penalizare de un game. Antrenorul Serenei, arogantul Patrick Mouratoglou, i-a făcut din tribună, chiar de două ori, cu ambele palme, semnul pe care îl ştiu toţi oamenii de tenis: „Avansează în teren, du-te peste ea!”. O indicaţie tactică limpede-lacrimă, înregistrată în prim-plan de camerele de luat vederi şi sesizată de arbitrul Ramos, scrie Cristian Tudor Popescu pentru republica.ro.

El mai aratâ câ aşa ceva se numeşte „coaching” şi este interzis în orice meci, pe orice teren din lume. Dacă vă amintiţi, în finala Australian Open, Darren Cahill a încălcat aceeaşi regulă, sfătuind-o prin gesturi din tribună pe Simona Halep. Şi a fost penalizată Simona.

Acesta este regulamentul. Că nu e bun, că ar putea fi schimbat, cum se lamenta diversionist după meci Mouratoglou, e cu totul altă discuţie. Nu contează dacă jucătoarea a văzut sau nu gestul. Contează ce a făcut antrenorul. Şi pentru greşeala lui, e penalizată jucătoarea, cu avertisment. Exact asta a făcut, sever, dar cât se poate de corect, arbitrul Ramos. Serena s-a dus la el şi, pe un ton ridicat, i-a spus că ea nu a văzut nimic şi că nu-i corect să fie penalizată. Ceea ce arată un lucru uimitor: o jucătoare de vârsta şi cu experienţa Serenei Williams nu cunoaşte toate regulile tenisului – sau nu vrea să ţină seama de ele, potrivit CT Popescu. Meciul a continuat cu o Naomi Osaka recuperând de la 1-3 în setul 2. Orbită de furie, Serena a făcut zob racheta de pământ dintr-o singură lovitură, că ei nu-i trebuie mai multe, ca Simonei.

Asta se numeşte „racquet abuse” şi se pedepseşte tot cu avertisment, pe care Carlos Ramos i l-a dat imediat. Dar regulamentul mai spune: la două avertismente, jucătorul este penalizat cu pierderea unui punct. Prin urmare, Osaka a început să servească de la 15-0. Serena a explodat. I-a urlat arbitrului că îi datorează scuze, că ea nu a trişat în viaţa ei – ceea ce o cred. După care au urmat insultele. Ramos a aplicat din nou, dur, Codul: pentru „verbal abuse” la adresa arbitrului, jucătoarea este penalizată cu pierderea unui ghem. 5-3 pentru Osaka.

Cu greu, Serena a putut fi convinsă de oficialii chemaţi pe teren să reia meciul, încheiat în stil de mare campioană de o Naomi care a reuşit, de necrezut, să nu-şi piardă concentrarea în infernul de pe Arena Arthur Ashe. Trofeul de sâmbătă este primul de grand slam pentru Naomi Osaka şi al doilea din carieră, după cel obţinut la Indian Wells, tot în 2018. Potrivit WTA, Osaka este prima japoneză câştigătoare a unui titlu de grand slam.

 

 

Comentarii