Şoferi, pregătiţi nervii: două săptămâni de restricţii pe tronsonul Târgu Frumos – Roman

miercuri, 19 august 2015, 01:56
2 MIN
 Şoferi, pregătiţi nervii: două săptămâni de restricţii pe tronsonul Târgu Frumos – Roman

DRDP Iaşi anunţă reparaţii şi pe drumul naţional dintre Vânători şi Cârniceni, spre Popricani.

Şoferii vor trebui să circule cu atenţie de săptămâna viitoare între Târgu Frumos şi Roman. Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri şi-a programat efectuarea unor lucrări de reparaţii pe DN 28, între Târgu Frumos şi castelul de apă.

„Avem un tronson de vreo 18 km, pe care vom aşterne un covor de şlam bituminos. Acesta are rolul de a astupa porii asfaltului, astfel încât să fie limitată infiltrarea apei şi să fie prelungită durata de viaţă a drumului. Sunt lucrări de aproximativ 4 milioane lei. Vom da ordinul de începere a lucrărilor cel târziu la începutul săptămânii viitoare. Lucrarea în sine nu ar trebui să dureze mult. În funcţie şi de condiţiile meteo, probabil că în două săptămâni va fi gata“, a declarat directorul DRDP, Ovidiu Laicu.

DRDP intenţionează ca în cursul acestui an să contracteze şi lucrări de reabilitare a DN 24C, pe tronsonul cuprins între intersecţia de la Vânători şi Cârniceni, prin Popricani.

Pentru refacerea tronsonului de drum, în lungime de aproximativ 5 km, reprezentanţii DRDP au apreciat că ar fi necesară o sumă de aproximativ un milion de euro. „Nu avem banii, dar încercăm să-i obţinem de la Bucureşti. Am ajuns că e mai bun DJ 282 pe care l-a refăcut Consiliul Judeţean, decât drumul naţional. În nord, spre Trifeşti, Bivolari, drumul e bun. La Probota însă este urât, iar între Popricani şi Cârniceni trebuie refăcut. E drept, sunt şi probleme pe care nu le putem rezolva imediat. La coborârea din Popricani este o allunecare de teren, unde este necesară o investiţie mai mare. Măcar să putem turna un covor de asfalt deocamdată“, a spus Laicu. 

Comentarii