Mai mulți răniți după ce două telecabine au intrat cu viteză în stații la Bâlea Lac

duminică, 28 mai 2017, 12:50
2 MIN
 Mai mulți răniți după ce două telecabine au intrat cu viteză în stații la Bâlea Lac

Cinci persoane au fost ranite, duminica, in timp ce se aflau in doua telecabine, una care urca si alta care cobora, pe traseul Balea Cascada – Balea Lac.

UPDATE ORA 18:50

Cinci persoane, între care două turiste din Norvegia şi Ungaria, au ajuns, duminică, la Spitalul Judeţean Sibiu în urma accidentului în care au fost implicate două telecabine de la Bâlea, iar două dintre acestea rămân internate, în timp ce copilul de 4 ani rănit şi el în accident a fost transportat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu.

Doi din cei cinci pacienţi vor rămâne internaţi. Este vorba despre un bărbat diagnosticat cu fractură de rotulă şi care va rămâne internat la Secţia Ortopedie şi de o turistă din Norvegia, care a fost diagnosticată cu traumatism toraco-lombar şi fracuri costale.

Celelalte trei femei, între care una este turistă din Ungaria, au fost diagnosticate cu traumatisme şi contuzii şi nu necesită internare.

UPDATE ORA 13:50

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Sibiu a anuntat ca este vorba de patru raniti usor, printre care un copil de patru ani, care a suferit o fractura de piramida nazala, doua femei cu dureri la picioare si spate si un barbat cu fractura la picior.

La ranitii de jos, de la baza Masivului Fagaras, ambulantele deja au ajuns. Potrivit autoritatilor, medicii nu au cum sa ajunga la peste 2.000 de metri in Muntii Fagaras, la cei raniti din telecabina de la Balea Lac, decat cu elicopterul sau ii pot trata daca sunt adusi de salvamontisti cu targa.

Din primele informatii oficiale, se pare ca cele doua telecabine nu au putut opri la timp, iar pasagerii s-au lovit de peretii telecabinelor, cand au ajuns la finalul curselor.

hotnews.ro

 

Comentarii