Accident grav la Arcelor Mittal Iaşi: un muncitor şi-a pierdut mâna de la cot

sâmbătă, 02 aprilie 2022, 01:57
2 MIN
 Accident grav la Arcelor Mittal Iaşi: un muncitor şi-a pierdut mâna de la cot

Accident grav, ieri, într-o secţie de la uzina Arcelor Mittal Iaşi (fosta Metalurgica). Braţul unui muncitor a fost secţionat din cot în timp ce lucra la un utilaj industrial. Starea muncitorului internat în spital este critică. Acesta ar putea rămâne invalid pentru tot restul vieţii.

Accidentul s-a întâmpat la primele ore ale dimineţii, după intrarea în tură. Bărbatul în vârstă de 56 de ani lucra la un aparat industrial care executa operaţii de tăiere a materialelor. Se pare că, la un moment dat, şi-ar fi prins braţul în utilaj, care i l-ar fi secţionat de la cot.

„Bărbatul se află internat la Chirurgie Plastică şi recuperatorie, cu o amputaţie completă de braţ, 1/3 medie, în urma unui accident de muncă cel mai probabil. Va fi supus unor intervenţii chirurgicale multiple. Se va încerca replantarea braţului, dar şansele sunt minime, din păcate”, a spus prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator UPU/SMURD Iaşi.

Muncitorul nu era angajat la Arcelor Mittal, ci al unei firme de plasare a forţei de muncă. Şi acolo însă ar fi avut contract pe perioadă determinată.

„Am fost sesizaţi asupra faptului că, în cadrul unei societăţi, un muncitor ar fi suferit un accident în urma căruia şi-a pierdut o parte din braţ. Noi am demarat deja acolo o anchetă, să vedem dacă se încadrează sau nu pentru un accident de muncă. În urma anchetei, şi în funcţie de cum evoluează starea de sănătate a muncitorului, se va vedea dacă există temeiul legal de acordare a unei pensii de invaliditate”, a spus Costel Grojdea, inspector-şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Iaşi.

Comentarii