Brikston va investi un milion de lei pentru a amenaja domeniul public de lângă fabrică

luni, 27 decembrie 2021, 02:59
2 MIN
 Brikston va investi un milion de lei pentru a amenaja domeniul public de lângă fabrică

Compania Brikston va amenaja din resurse proprii domeniul public din zona fabricii din Calea Chişinăului. În acest sens, societatea va încheia un parteneriat cu Primăria Iaşi. Prin semnarea acordului, Brikston îşi asumă amenajarea peisagistică şi amplasarea de mobilier urban.

În primul rând, acordul prevede refacerea aliniamentului de arbori din zona verde de protecţie situată între trotuarul existent şi carosabil, prin completarea cu arbori şi gazon: 20 de arbori de talie mare, 50 de talie medie şi 100 tuia, alături de însămânţarea gazonului şi montarea pavelelor înierbate pe căile de acces. De asemenea, Brikston va reabilita suprafeţele pietonale şi va amplasa trei bănci din beton sau lemn. Alte trei bănci vor de tip „Smart” cu spaţii de reclamă, dispozitive de încărcare smartphone şi reţea WiFi. Nu în ultimul rând, compania privată va amplasa coşuri de gunoi personalizate şi corpuri de iluminat stradal cu panouri solare (10 bucăţi).

Pachetul majoritar de acţiuni al Brikston a fost preluat, în anul 2018, de grupul LEIER, moment după care au început lucrări de modernizare şi retehnologizare a fabricii, investiţia din ultimii trei ani fiind de 20 milioane euro. Pentru intervenţiile din zona aferentă fabricii, pe terenuri din proprietatea publică, Brikston a estimat că va cheltui pentru amenajările propuse aproape un milion de lei.

În prezent, spaţiile verzi şi trotuarul sunt neîngrijite sau se află în stare accentuată de degradare. Acordul de parteneriat între Primărie şi Brikston face obiectul unui proiect de hotărâre care va fi aprobat poimâine de Consiliul Local, astfel că lucrările de amenajare vor putea începe în prima parte a anului viitor.

Comentarii