Cel mai scump Rollls Royce făcut la comandă: 32 milioane $

duminică, 27 august 2023, 03:00
2 MIN
 Cel mai scump Rollls Royce făcut la comandă: 32 milioane $

O misterioasă familie secretă din lumea modei a comandat cea mai scumpă maşină din lume – un Rolls-Royce La Rose Noir Droptail. Nu s-a dat publicităţii vreo sumă oficială, dar experţii estimează că a costat 32 de milioane de dolari. Maşina a fost vopsită în 150 de straturi, iar ceasul de bord este un cronograf unic Audemars Piguet Royal Oak, care se poate scoate din bord şi poate fi purtat la mână.

Noul model a fost prezentat oficial în cadrul unui eveniment privat, la Săptămâna Auto Monterey din Pebble Beach, California. La Rose Noire Droptail este prima dintre cele patru creaţii din seria Droptail care va fi construită de divizia Coachbuild a Rolls-Royce (divizie specială, care face modele unicat la comandă) în următorii câţiva ani. Această divizie specială a produs primul model în 2017, Sweptail, apoi Boat Tail, cu 3 unităţi, unul dintre exemplare fiind comandat de Beyonce şi Jay-Z, pentru 28 milioane $.

Linia modelului La Rose Noire Droptail este inspirat de trandafirul Black Baccara, un trandafir hibrid rar crescut în Franţa, renumit pentru textura sa catifelată a petalelor şi culoarea unică. Se pare că trandafirul Black Baccara este adorat de doamna familiei care a comandat modelul. Construcţia a durat patru ani iar specialiştii Rolls Royce au lucrat îndeaproape cu proprietarii.

 

Tehnic vorbind, Droptail are un şasiu monococă nou (nu mai e prezent pe vreun alt model), fabricat din oţel, aluminiu şi fibră de carbon. Sub capotă se află V12 dublu turbo de 6,75 litri, care produce 593 CP şi un cuplu de 840 Nm. Modelul poate sprinta de la zero la 100 km/h în mai puţin de 5 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 250 km/h.

Droptail include un hardtop detaşabil special, cu secţiune de sticlă electrocromă, care trece de la opac la aproape translucid la atingerea unui buton. Cabina cu două locuri este realizată piele, lemn şi fibră de carbon. În spatele scaunelor se află cea mai elaborată piesă creată vreodată de Rolls-Royce, care este realizată folosind 1.603 triunghiuri de furnir din lemn negru care reprezintă o expresie abstractă a petalelor de trandafir care cad. A necesitat doi ani de dezvoltare şi nouă luni întregi de execuţie. 

Iată și un video de prezentare al modelului

 

Comentarii